USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Репетиторка з Луцька – про секрети вивчення англійської мови і блог в Instagram. Інтерв’ю

8 Квітня 2021 12:50
«Англійська зараз на часі, адже знання мови відчиняє дуже багато дверей. І для того, щоб вчити мову, не потрібно витрачати шалених коштів чи далеко їздити. Світ сам дає всі можливості для того, щоб ви вивчили мову», – переконує популярна блогерка Юлія Мігальчук.

Як репетиторка із понад десятирічним досвідом додає, що процес вивчення мови індивідуальний. Головну роль тут відіграють бажання та мотивація.

Наголошує: якщо ви вмотивовані фінансово, хочете вільно подорожувати – вчіть англійську.

Інформаційному агентству Волинські Новини Юлія розповіла про основні помилки під час вивчення англійської мови, розвіяла поширені стереотипи, а також поділилася практичними порадами.

Розкажіть трохи про себе: звідки родом, чим займаєтесь, де навчалися?

Я народилася й живу в Луцьку. Тут закінчила і школу, і університет (факультет романо-германської філології). У мене диплом викладача англійської мови та перекладача. Перша робота – викладач англійської мови у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки. Там я працювала відразу після закінчення вишу. Звичайно, спершу через невелику різницю у віці зі студентами було складно, але згодом порозумілася з усіма групами. У коледжі я пропрацювала до декрету. Ще раніше брала репетиторські заняття з англійської, але саме в декреті це стало частинкою мого життя.

Вам вистачило знань, отриманих в університеті? Чи ще самостійно вдосконалювали англійську, наприклад, на стажуваннях за кордоном, курсах?

Англійська, як і будь-яка інша мова, постійно розвивається, як живий механізм. Деякі слова виходять із вжитку, з’являються нові. Наприклад, ще рік тому ніхто не знав, що таке локдаун, а це ж англійське слово. Я завжди кажу, що англійська – скрізь. Ми використовуємо шалену кількість слів з англійської мови, наприклад, локація, інвестиція, багато хто навіть не задумується над цим.

Після закінчення університету я пройшла кілька курсів для підвищення знань, їздила на форуми з англійської мови. Зараз теж намагаюся вдосконалюватися, шукаю можливості попрактикувати мову, тому що дуже страшно її забути. Неважливо, який у тебе рівень, якщо ти не практикуєш, не використовуєш те, що знаєш, мова забувається. У мене був клієнт, який зараз працює в Чехії. Йому потрібна була суто автомобільна лексика, і ми з ним вивчали досить багато матеріалів, чимало з яких я зараз даю своїм студентам (як заправити авто, як орендувати машину). Але в мене не було можливості сильно заглиблюватися в цю тему і нещодавно я мусила переглядати матеріали, хоча сама ж готувала ці заняття. Усі заняття я розробляю сама. Тобто потрібно постійно повторювати.
Один із найбільших страхів у вивченні англійської – це страх говорити. Цей бар’єр був навіть у мене. І щоб здолати його, просто треба говорити, послуговуватися англійською за будь-якої можливості. Навіть не потрібно далеко їхати. До карантину у Львові я завжди натрапляла на туристів, які щось запитували англійською. Не потрібно боятися. Так, ми звикли виправляти, вказувати на помилку, доводити, що хтось неправий. Іноземці, особливо американці, зовсім не такі. Вони переживають, аби їх зрозуміли. Тому навіть якщо ви зробите помилку під час розмови, це навпаки принесе користь, бо це досвід.

Як згадували, всі заняття ви розробляєте самостійно. В чому полягає ваша методика викладання? Як знаходите підхід до кожного учня? І які заняття ефективніші – індивідуальні чи в групі?

Зараз я працюю тільки індивідуально, тому що у групі ти розсіюєш свою увагу і не випрацьовуєш помилку з окремою людиною; ти вказуєш на неї, але не випрацьовуєш її. Заняття у групі – це не погано. Будь-яка можливість, де ви черпаєте щось нове з англійської, – це завжди добре. Але я віддаю перевагу саме індивідуальним заняттям.

У своїй методиці викладання намагаюся поєднувати лексику і граматику так, щоби вивести людину на розмовний рівень. Тому в мене дуже багато розмовної лексики. На заняттях ми часто дивимося фільми англійською мовою з англійськими субтитрами. Хочу наголосити для тих, хто прагне вивчити англійську: потрібно дивитися фільми англійською мовою тільки з англійськими субтитрами. Так, це тяжче і займає більше часу, але саме так є результат. Українська та англійська граматики незіставні. Коли інтерпретуємо англійську фразу українською мовою, в нас змінюється навіть порядок слів у реченні. Тому людям, які не мають високого рівня знання мови, важко виокремити з речення, яке вони почули, слово, яке не знають, і, до того ж, знайти правильний переклад у субтитрах.

Своїм клієнтам напередодні перегляду я даю лексику. Ми мусимо спочатку ознайомитися з основними словами, виразами. Звичайно, тому, хто все вивчить, фільм буде дивитися легше. І вже під час перегляду ми, залежно від того, як людина сприймає матеріал, зупиняємося, відмотуємо назад. Звісно, спершу звертаємо увагу тільки на субтитри. У мене було так само. Я ж хочу, аби мої клієнти могли дивитися фільм англійською, не дивлячись на субтитри. Буває, один фільм ми дивимося протягом кількох занять, аби людина потім могла вільно використовувати кожне слово.

Звичайно, до фільмів беремося не відразу. Починати вчити мову потрібно з двох основних стержнів: лексики і граматики. Так, маючи хороший запас слів, без граматики можна вижити, але це дуже відчутно.
Лише раз я піддалася на вмовляння клієнта і порушила власні принципи навчання. Ми відразу почали вчити стоматологічну лексику, але через місяць мусили повертатися до першочергового варіанту, який я пропонувала відразу. Без знань елементарної граматики, базової лексики тяжко брати якийсь конкретний напрямок. Тому він втратив місяць.

Не скажу, що, наприклад, ті ж американці суперово використовують граматичні конструкції, але скорочення, основні вирази потрібно знати, щоб почуватися впевнено. Для тих, хто вчить мову, аби спокійно подорожувати, у мене розроблена спеціальна програма, яку я називаю «Вижити за кордоном» (сміється, – ВН). У ній зібрано всю необхідну інформацію, починаючи від бронювання готелю чи реєстрації в аеропорту. Деякі мої клієнти навіть роздруковували ці матеріали і брали їх із собою в подорож. Я раджу робити фото, нотатки в телефоні.

Наша велика помилка полягає в тому, що ми думаємо, що іноземці говорять складно. Насправді складно говоримо ми – використовуємо тяжкі конструкції, складні речення, щоб показати, що ми розумні. Американці ж говорять дуже просто. Вони не завуальовують матеріал, не гіперболізують, говорять легко і по суті.

Я намагаюся наблизити своїх клієнтів до живої мови. Зараз потрібна вона, а не книжні знання. Сьогодні ми маємо можливість бути частинкою англосвіту через Instagram. Знаменитості пишуть пости простою мовою. Раджу зайти на їхні сторінки, аби прослухати сторіс. Так, вони говорять швидко, але ви завжди можете передивитися відео чи зупинити його. На їхніх сторінках дуже багато актуальних розмовних виразів, слів, скорочень. Звідти легко почерпнути нові знання. Коли я тільки вступила в університет, аби підготувати доповіді, реферати, ходила в комп’ютерні клуби, де був інтернет. Зараз можна сидіти в кафе, пити каву й переглядати англомовні сайти, стежити за іноземними блогерами. Інформації у вільному доступі дуже багато, зокрема безплатних програм, мобільних додатків. Неважливо, в кого візьмете матеріал: ви станете ближчими до англійської і це вже плюс.

Однак кращого способу, ніж вивчення англійської з репетитором, поки немає. І я кажу це не тому, що сама проводжу індивідуальні заняття. Із великого потоку інформації важко щось виокремити, людина може не знати, на що потрібно звернути увагу, що зараз використовують, а що давно застаріло. У цьому допоможе правильно підібраний репетитор, із яким буде цікаво вчитися.

Сьогодні в багатьох сферах можна використати англійську. Багато моїх клієнтів зараз працюють і живуть у Польщі. Вони розповідають, що знання англійської мови – це на 30% вища заробітна платня. Тому якщо ви вмотивовані фінансово, хочете вільно подорожувати – вчіть англійську. Знання англійської мови відчиняє дуже багато дверей.
На що варто звертати увагу, підшуковуючи репетитора?

Наведу приклад із моєї практики. Одна дівчина захотіла вчитися в мене, але перед першим заняттям запитала, чи може її тато зв’язатися зі мною по Skype, аби перевірити мій рівень знань. Я поставилася до цього дуже лояльно, адже він оплачував заняття і хотів переконатися, що його доньку навчатиме спеціаліст. Ми з ним поспілкувалися близько 30 хвилин і потім я прекрасно працювала з його дочкою.

Репетитор має бути готовим до того, що його знання захочуть перевірити. У мене були клієнти, які мене перевіряли, наприклад, запитували, чи я знаю якесь слово. Я їх розумію і нормально до цього ставлюся.

Як вибрати репетитора? Обов’язково має бути перше пробне заняття, на якому людина має зрозуміти, чи підходить їй репетитор і ті знання, які їй зможуть дати. Ніколи не соромтеся запитати в репетитора про дипломи, курси, тренінги, які він відвідав. Репетитор мусить бути готовий до таких запитань, вони не мають його обурювати, лякати чи ображати.

Можна попросити поради в знайомих, друзів, ознайомитися з відгуками.

Важливий також зв’язок між клієнтом і репетитором, не варто вчитися в людини, яка вам неприємна, адже тоді англійська не піде.

Скільки треба часу, аби вивчити англійську з нуля?

Чесно, хай як смішно це звучить, ніхто не знає, скільки часу потрібно, аби вивчити англійську. Процес вивчення мови індивідуальний. Основне – це бажання, мотивація. В мене був 62-річний клієнт, який кардинально змінив сферу діяльності, і аби зростати в кар’єрному плані, йому потрібно було вивчити англійську. Він докладав стільки старань, що молоді й не снилося, завжди приходив на заняття підготовлений. У його випадку головну роль зіграла мотивація.

Клієнт, який зараз мешкає в Чехії, англійської не знав. І коли ми почали займатися, окрім моїх занять, брав додаткові онлайн-курси, слухав програми, дивився відео на YouTube-каналах викладачів. І за півтора року він вивчив мову на хорошому рівні.
Один із факторів – частотність занять. Англійською можна займатися раз чи тричі на тиждень або щодня. Хоча щодня виконувати завдання й ходити до репетитора я не рекомендую. Важливо і те, які це заняття: курси, індивідуальні уроки чи відкриті джерела. Багато залежить й від відведеного для англійської часу на заняття і домашнє завдання. Заняття в репетитора без домашнього завдання – великий мінус, адже завдяки останньому можна закріпити знання, отримані на занятті. Удома ти з англійською залишаєшся сам на сам, розумієш, де є прогалини. Тобто виконання домашнього завдання, використання додаткових джерел теж впливають на вивчення мови. За рік можна вивчити англійську на рівні, який дозволяє нормально спілкуватися за кордоном. За пів року ідеально вивчити мову можна тільки тоді, коли ти безжально потрапляєш у середовище носіїв мови.

Мене дивує, коли телефонують люди, які хочуть вивчити англійську з нуля, бо за два місяці мають, наприклад, співбесіду на роботу за кордоном. І хоч часто пропонують достатні фінанси, я відмовляю, адже це моя репутація.

Загалом на термін вивчення мови впливають тільки ваші старання, прагнення і здібності.

Знання іноземних мов – це вроджений лінгвістичний дар чи щоденна праця?

Наведу приклад моєї одногрупниці Світлани. Коли ми тільки вступили в університет, вона не мала достатнього рівня знання мови, але потім утерла носа всім – своїми стараннями, працьовитістю, наполегливістю вона вийшла на один рівень з усіма. У нас була дуже сильна група, якщо не помиляюся, із 23 студентів 18 отримували підвищену стипендію. Ми боролися за кожен свій бал.

Щоб підготуватися до семінару, мені не треба було багато часу – я прочитала, вивчила й склала. А Світлана затрачала набагато більше часу і врешті досягла того, чого прагнула. Тобто тут виникає ще одне питання: чи готовий ти вчити?

Я завжди запитую, чи готові ви до того, що англійська займатиме ваш час. На початку завжди складно. Загалом учити мову, будь-яку, – це нелегка робота.
Чи дієві безплатні курси, наприклад, аудіоуроки або заняття на YouTube, зокрема ті, які обіцяють, що ви вивчите англійську самостійно з нуля або вміщують цілий рівень знань у 30 аудіоуроків по 15 хвилин?

Якщо вам пропонують щось безплатно, беріть. Хтось щось готував і якийсь відсоток англійської там точно є, тому чому б і ні?

Інша річ – рівні знань. Я дуже не люблю ділити мову на рівні, тому що рівень визначають шляхом тестувань, а тести можна вгадати. Коли мене запитують, на який рівень ви нас підготуєте, завжди відповідаю, що рівень – дуже суб’єктивне поняття. У мене були клієнти, які казали, що в них Elementary, а не могли навіть сказати, де проживають. Приходили теж такі, які мали хороший рівень, але їх заклювали ті, хто казав їм, що в них Elementary.

Аудіоуроки не можуть бути чимось поганим, тому що люди туди вкладають якісь знання, щось пояснюють, тобто це точно не нашкодить. Потрібно зважати на ціну й те, чи реально для вас сприйняти цей матеріал у такій формі, адже подання інформації важливе. У мене були клієнти, які, коли карантин прийшов у наше життя і стали неможливими індивідуальні заняття, не захотіли займатися по Skype, бо не сприймають подання інформації через екран.

Купувати чи ні якусь програму? Цього не скажу. Потрібно розуміти: якщо знання англійської у вас на нулі, не треба гаяти час і витрачати гроші даремно. Вам потрібно звернутися до людини, яка дасть вам базу. Далі ви запросто зможете брати щось додатково, принаймні знатимете, чи воно вам підходить. Зараз дуже багато курсів, тому виникає й інше запитання: чи правильно там усе подано? Тому краще вивчити відгуки, ознайомитися з тим, про що ця програма, на що вона орієнтована. А прив’язуватися саме до рівня не раджу.
Які канали можете порекомендувати для самостійного підвищення рівня мови?

Зараз є дуже багато класних Instagram-сторінок та YouTube-каналів. Раджу віднайти в Instagram різні Englishgroups. У кожній буде підібрано якийсь матеріал, переданий, наприклад, картинкою. Мені дуже подобається подання матеріалу на кшталт топ-5 виразів у ресторані. Чому б і ні? Людина може їх занотувати і десь використати. Єдиний момент – вимова, адже якщо завчиш не так, потім буде тяжко перевчитися. Тому будьте уважні, перевіряйте, як звучить те чи те слово.

Дивіться англомовних блогерів, зокрема тих, які розповідають про життя за кордоном, адже мова – це не тільки слова та речення, а й культура, традиції, те, чим живуть люди. Наприклад, вираз five o’clock tea важко пояснити людині, яка не має жодного уявлення про звичаї британців.

Як вважаєте, чи достатньо лише тих знань, яких дають у школі?

Усе залежить від шкільного вчителя й від того, чи дозволяють йому використовувати щось поза навчальною програмою. Я працювала в коледжі і знаю, що програмою передбачені конкретні вимоги, до того ж, на певну тему відведено окремий час, тому, навіть якщо ти хочеш дати щось додатково, діти часто можуть не звернути на це увагу.

У принципі, те, що зараз дає школа, – це дуже добре. Усе, звісно, залежить від того, як дитина вчиться. Але на школі англійська не закінчується. Школа дає більш узагальнені знання, тому далі для вивчення англійської потрібні додаткові джерела.

На жаль, часто в школі дають трішки застарілі матеріали, хоча дуже багато вчителів усе-таки імпровізують. І це кльово, адже питання мови розвивається. Круто, коли вчителям дають можливість зробити свій внесок у заняття – це великий плюс. Ти мусиш любити те, що робиш.

Наприклад, в англійській мові є часи, які фактично не використовують, але їм присвячують окремі заняття в школі, зокрема The Future Perfect ми використовуємо дуже рідко. Я мушу сказати про наявність таких часів, але присвячую їм обмаль часу. Відводити для цього ціле заняття немає сенсу, адже людина просто втрачає час. Але я переконана, що їй знадобиться The Present Perfect. Він дуже поширений у розмовній мові.
Які стереотипи про вивчення англійської мови досі поширені?

Перший, про який уже згадувала, – це те, що зрозуміти іноземця дуже тяжко. Звичайно, коли в людини немає рівня знання мови, їй важко. Але ідеться про сам страх розмовляти англійською. Англійська мова не така важка, як ми думаємо. Якщо іноземець говорить швидко, нічого не заважає вам попросити його повторити чи сказати щось повільніше. Впевнена, він дуже лояльно до цього поставиться.

В університеті у нас був викладач, який приїхав за обміном з Канади. Він знав українську. Тобто іноземці можуть вивчити українську, то чому ми не можемо вивчити англійську? Однозначно, українська набагато важча за англійську.

І от ми, студенти, боялися, що не будемо його розуміти, що він говоритиме швидко, складними реченнями. Насправді – ні. Іноземець, особливо коли бачить, що у вас не суперовий рівень, завжди говоритиме повільно.

Ще один із міфів про англійську – те, що вивчення мови потребує дуже багато часу. З одного боку, я погоджуюся з цим, але додам: якщо є мотивація та бажання, то мова не даватиметься тяжко. До того ж, якщо заняття будуть складені так, щоб вам було цікаво. Багатьох мотивують перегляди фільмів, коли ти усвідомлюєш, що розумієш репліки героїв. Ніщо так не мотивує людину, як результат навчання.

Дуже великий мінус, коли людина ставить перед собою високі вимоги. Багато моїх клієнтів це в собі перебороли. Багато хто не хоче показати, що їм тяжко, особливо це стосується чоловіків. Звичайно, самокритика і самоконтроль – важливі речі. Але мову вчити тяжко, просто потрібно це визнати. І кожен вчить її по-різному. Не потрібно гнати себе в шию.
Які практичні поради можете дати?

Без повторення все забувається. Якщо я не буду повторювати, шукати можливості використати англійську, я її забуду так само, як і ті, хто закинув навчання.

Щодня вчіть якесь одне слово, дивіться короткі відео, намагайтеся дивитися фільми, навіть у Луцьку в кінотеатрі можна переглянути фільм англійською мовою. Заходьте на Instagram іноземних знаменитостей, точно ж є хтось, хто вам подобається. Цього буде достатньо. Не потрібно щодня писати твір чи вчити по 10 слів.

Сторінок у соціальних мережах для вивчення англійської дуже багато – заходьте, дивіться, робіть нотатки, скріни, адже мова змінюється, і це нормально, що одні слова виходять з вжитку, а на заміну їм приходять інші.

Не прив’язуйтесь до чогось одного, дивіться різні блоги, шукайте різноманітні варіанти і, знову ж таки, повторюйте. Основне, що вам допоможе зберігати знання, – це повторення. Наприклад, затори, черги – прекрасна можливість щось повторити, прочитати чи подивитися.

Зараз на кожному товарі можна знайти інформацію англійською мовою, наприклад, на косметиці, техніці. Побачив якесь незрозуміле слово, ввів у пошуковику – і вже знаєш його значення. Є багато товарів, привезених із Європи, інформація про які не перекладена. Потрібно знати, орієнтуватися, що це таке, як його використовувати, знайти термін придатності тощо.

Як виникла ідея запустити блог з вивчення англійської мови в Instagram?

Я довго вагалася. Мене підтримав чоловік, саме він переконав спробувати. Однак поки я не підготувала перших 40 постів, не наважувалася зареєструватися. Насправді це колосальна робота. І той, хто думає, що на це не йде багато часу, помиляється.

Мені пощастило, бо англійська зараз дуже актуальна. Я подаю розмовну лексику, ту, що знадобиться зараз, а не колись у майбутньому. Подаю навіть ненормативну лексику. Це життя. Також на своїй сторінці я розбираю англомовні фільми. Зазвичай підбираю двоякі фрази, розповідаю, з яких слів вони складаються, де їх можна використати. Багато моїх клієнтів працюють за кордоном. Вони розказують, що елементарні фрази, прості слова дуже ходові.

Багато підписників зі мною з самого початку, багатьох я знаю по фото. Звісно, стикаюся і з негативом. Найчастіше пишуть щось на кшталт «як така, як ти, може когось навчити», посилаючись, напевно, на зовнішність. Спершу мене це засмучувало, а зараз просто не реагую. Навіть не заходжу на сторінку людини, яка залишає такі коментарі чи повідомлення, мені її навпаки жаль, адже, думаю, вона нещаслива і так виливає свій негатив.

Близько трьох разів я думала закинути блог, адже він забирає багато часу. І завжди в такий момент з’являлися люди, які писали такі повідомлення, що я розуміла: роблю це недарма. Підписники часто пишуть багато приємного, те, що їм подобається подання матеріалу, розповідають, скільки скрінів роблять тощо. Мене це дуже тішить. І те, що я бачу, що мій блог цікавий та корисний людям, мене надихає, окрилює та мотивує.
Як обираєте теми для постів, сторіс?

Усе – з нашого щоденного життя. Англійську я бачу скрізь, про це й розповідаю. Вважаю, що людина, яка хоче вивчити мову, мусить мати базу. Коли вона прокинулася, пішла умиватися, чистити зуби, розчесалася – це вже англійська. Людина має знати такі елементарні речі.

Коли я прокидаюся, вже знаю, про що будуть мої сторіс, адже знаю, що саме цікавить людей.

Звісно, є такі, яким це не потрібно. Мій клієнт розповідав, що його друг близько десяти років живе в Канаді, працює таксистом. І він не знає англійської…

А англійська зараз на часі. Знання мови відчиняє дуже багато дверей. І для того, щоб вчити мову, не потрібно витрачати шалених коштів чи далеко їздити. Світ сам дає всі можливості для того, щоб ви її вивчили.

Скажу, що знання мови допомагає навіть фінансово. Було багато випадків, коли з моїми знаннями англійської ми з чоловіком гарно економили. Важливо спілкуватися з людьми, і одна річ, коли ти робиш це через перекладача чи підрядні засоби, і зовсім інша – коли спілкуєшся віч-на-віч.

Як ви відпочиваєте?

Я люблю їздити кудись із сім’єю, не обов’язково за кордон чи в Карпати – можна на пікнік, у ліс, сусідні міста. Це допомагає мені бути в ресурсі. Моя сім’я мене дуже надихає.

Я належу до тих людей, які не люблять відпочивати, нічого не роблячи. Я дуже активна, до того ж, у нас напрочуд активний синочок, і ти просто мусиш тримати з ним один ритм.

Які плани маєте? Можливо, хочете відкрити власну школу?

Мені часто кажуть, аби я відкривала школу, але мої клієнти хочуть ходити на заняття саме до мене. Якщо ж відкрию школу, то не зможу витрачати весь свій час на навчання, бо буду зайнята організаційними питаннями. А я дуже люблю навчати людей. Знову ж таки, школа забиратиме весь час, і я не готова пожертвувати хвилинами, проведеними з сім’єю, заради бізнесу.

Зараз хочу далі вести свою Instagram-сторінку та розвиватися як репетитор. Бачу, як це актуально. Знаю, скільки людей хочуть у мене вчитися. Я просто фізично не змогла б усіх охопити. Торік, коли тільки ввели карантин, у мене було дуже багато роботи, адже люди сиділи вдома, хотіли розвиватися і мали час на заняття. Після цього я зрозуміла, що не хочу набирати так багато людей, адже мушу бути в ресурсі, мушу так провести заняття, аби воно подобалося мені самій.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото з особистого архіву Юлії Мігальчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Пенсіонер Показати IP 8 Квітня 2021 13:24
Це взагалі про англійську чи про її гарну дупу?
Настєнька до Пенсіонер Показати IP 8 Квітня 2021 16:31
От помітно, що зайшли лише на фото подивитися! крім фото, тут усе про англійську... а фото кльові ))))
Lisa Показати IP 8 Квітня 2021 13:31
З такими фотографіями можна і без мови :)
Народна прокуратура Показати IP 8 Квітня 2021 14:08
"...але мої клієнти хочуть ходити на заняття саме до мене..." Та ясний банан, що до неї, а не до якоїсь Марії Іванівни шестидесятирічної?
андрій Показати IP 8 Квітня 2021 14:18
я би сам порепетірував би з нею
Хай фай Показати IP 8 Квітня 2021 14:42
Симпатична дівчина, але одне не саодобалось..... Коли до неї звернулись вивчити мову за два місяці, а вона типу то замало часу... У людей різні обставини,,,, могла б у інтев‘ю того не плести.....
Лучанин до Хай фай Показати IP 9 Квітня 2021 15:15
Дивний коментар, це щось типу: Добрі будівельники, але коли я звернувся до них, щоб вони мені будинок 2-х поверховий з цегли зробили і щоб я там зміг вже жити через 2 тижні, то вони сказали, що це замало часу. Ну є ж різні обставини...
Віка Показати IP 8 Квітня 2021 16:22
До відома пані репетиторки, слова "локація" та "інвестиція" латинського походження, а не з англійської мови. Але, звичайно, гарні фото компенсують і не такі маленькі неточності.
Ниця до Віка Показати IP 11 Квітня 2021 21:33
Гадаю, що пані Юля не мала наміру досліджувати етимологію англіцизмів в українській мові. Усім відомо, що англійська лексика на половину складається зі слів латинського походження. А в українську мову вони прийшли якраз не з латині, а з англійської. А Вам пані Вікторіє, бажаю менше заздрості.
Віктор Показати IP 8 Квітня 2021 16:51
Молодець, продовжуй в тому ж дусі)))
Liliia Показати IP 8 Квітня 2021 17:28
Можна ссилочку в Instagram?
Лови до Liliia Показати IP 8 Квітня 2021 17:57
https://www.instagram.com/julia_migalchuk
345 Показати IP 8 Квітня 2021 22:28
А син чому ходив в Helen D.?
Яна до 345 Показати IP 11 Квітня 2021 21:47
А чому він мав туди не ходити?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus