USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міліція Волині не контролює тих, хто під домашнім арештом

27 Червня 2014 18:29
Органи прокуратури Волині перевірили дотримання працівниками територіальних відділів міліції області положень Кримінального процесуального кодексу України при здійсненні контролю за особами, яким судом обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Правоохоронці зауважують, що минулоріч на Волині такий запобіжний захід обрали 129 особам, поточного року – 88. Електронні засоби контролю застосовували у 12 випадках у минулому році та в 15 – у 2014-му. Через порушення покаладених судом обов'язків домашній арешт змінили на взяття під варту минулоріч двом особам, цьогоріч – шістьом.

Перевірка засвідчила, що працівники міліції неналежно здійснюють контроль за особами, яким обрано такий вид запобіжного заходу, а подекуди – й узагалі не здійснюють.

Найгірша ситуація на вказаному напрямку в Луцькому МВ, хоча такі факти виявлялися й у інших територіальних органах УМВС України у Волинській області.

Так, в окремих випадках міліціонери понад місяць не навідуються до підозрюваних, які знаходяться під домашнім арештом, та не контролюють, як ті дотримуються встановлених судом обмежень.

Іноді правоохоронці в рапортах писали, що підконтрольний підозрюваний перебуває за місцем свого проживання та покладених на нього зобов’язань не порушує. При цьому підозрюваний перебував у іншому місті й не з'являвся у судові засідання без поважних причин. Через такий неналежний контроль підозрюваними навіть вчиняються злочини під час перебування під домашнім арештом, як було у Шацькому районі, де підозрюваний у крадіжках продовжував красти, поки його не взяли під варту.

З'ясувалося також, що працівниками органів внутрішніх справ не забезпечується своєчасна постановка на облік осіб, щодо яких обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, неналежним чином формуються та ведуться контрольні справи. Керівництво ж міськрайорганів УМВС неналежно контролює роботу своїх підлеглих та не дає об’єктивної оцінки виявленим порушенням. Аби виправити таке становище, органами прокуратури області внесено 11 подань начальникам територіальних підрозділів УМВС, одне з них – начальнику УМВС України у Волинській області. Наразі за результатами розгляду 5 документів прокурорського реагування 10 працівників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Ще 6 подань перебувають на розгляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 27 Червня 2014 18:34
Зате вони добре кришують нелегальні бізнеса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus