USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Понад 16 тисяч «висяків»: злочини на Волині в інфографіці

10 Лютого 2017 13:41
Торік кожне сьоме звернення до волинської поліції стосувалося кримінальних правопорушень. Натомість майже 84% кримінальних проваджень на Волині у 2016 році були просто закриті, й лише близько 16% закінчилися направленням обвинувальних актів до суду.

Про це йдеться в матеріалі «Четвертої влади».

Згідно з даними статистики, яку надали у Головному управлінні Національної поліції у Волинській областіна запит «Четвертої влади», більше 16-ти тисяч злочинів скоєних за попередні роки і досі не може розкрити Волинська поліція. А це – майже 15 тисяч кримінальних проваджень. Статистика щодо їх розкриття бажає кращого – торік менше 16% кримінальних проваджень закінчилися направленням обвинувальних актів до суду.

Як відомо, у величезній кількості випадків закриваються кримінальні провадження, відкриті на високопосадовців. Так, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про "шлейф" кримінальних проваджень, відкритих на чинного начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, які так і не дійшли до суду й були закриті.

Відкрили 18 тисяч проваджень, а завершили 13 тисяч

Як повідомили на запит, станом на початок 2017 року на Волині залишаються нерозкритими 16 тисяч 237 злочинів попередніх років. Усі вони оформлені у 14 тисяч 938 кримінальних проваджень, які розслідують волинські слідчі. Із них, 121 особі вже повідомлено про підозру.

Статистика розслідування злочинів на ВолиніCreate column charts


Кожне сьоме звернення в поліцію – кримінал

Лише торік волинська поліція розпочала 18 тисяч 123 кримінальні провадження. Загалом від громадян у минулому році надійшло понад 126 тисяч заяв і звернень, з яких фактично кожне сьоме – про вчинення кримінального правопорушення.

Звернення до волинської поліції у 2016 році та відкриті за ними кримінальні провадженняCreate bar charts


Найбільше нерозкритих злочинів за статтями про крадіжки, шахрайство і грабежі

Майже 11,5 тисяч нерозкритих злочинів попередніх років – це крадіжки. Понад 1200 нерозкритих злочинів – за статтею про шахрайство, майже півтисячі – грабежі, 300 – про викрадення транспортних засобів. Також залишаються нерозкритими 239 порушень правил дорожнього руху, які привели до тілесних ушкоджень, смерті. Крім того, нерозкритими залишаються 47 умисних убивств та 5 зґвалтувань.

Нерозкриті злочини минулих років, які розслідує волинська поліціяCreate pie charts


Майже 84% кримінальних проваджень за минулий рік були просто закриті

Минулого року поліція закінчила 13 тисяч 397 кримінальних проваджень. Із них до суду було направлене 2171 провадження, з яких 2085 – з обвинувальним актом. Решта ж – із клопотаннями про застосування примусових заходів медичного характеру та про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності.

Інші 11 тисяч 226 кримінальних проваджень були закриті. Левова частка – у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення та у зв’язку з відсутністю події кримінального правопорушення. В окремих випадках провадження закривали через смерть підозрюваного та у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

Статистика завершених у 2016 році кримінальних провадженьCreate pie charts


Юрій ГОРБАЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
прок Показати IP 10 Лютого 2017 20:22
щоб показати свою "потужну" роботу ,тобто зменшити ріст злочинності в області облпрок,дав команду закрити провадження (легко закрити завжди у кінці року) .Касу зібрали спільно поліцаями .
коп Показати IP 11 Лютого 2017 01:37
А де оцінка за результатом? Молода кров нічого не може? Об**рались по самі вуха!! З таким розкриттям скоро на кожну сім"ю треба буде видавати "Максима" та десяток гранат.
Ден лучанин Показати IP 13 Лютого 2017 06:30
ну за що боролись як то кажутьа про яке розкриття може йти мова якщо на одного слідчого по 360 справ? щоб обшукати машину підозрюваного необхідна його згода або санкція прокурора щоб провести обшук у квартирі необхідне рішення прокурора а при наших реаліях поки отримає слідчий той дозвіл то і нема чого на ту квартиру йти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus