USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Міліція затримала неповнолітніх автокрадіїїв

1 Червня 2010 13:47


Правоохоронці Волині затримали 17-річного Дениса та 15-річного Андрія, які крали у людей автотранспорт, аби «покататися».

Про це повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.

У травні цього року в Луцькому районі трапилося два автоугони, які мало чим відрізнялися один від одного. Обидва випадки трапилися у селі Рованці, а викрадений транспорт працівники міліції знаходили відразу наступного дня після його зникнення у лісосмугах неподалік села.

72-річний Іван Мельник свою стареньку «Ниву» навіть не замикав на ніч, чоловік і подумати не міг, що хтось вночі може проникнути до його гаража та тихенько викотити автомобіль на дорогу.
«Я прокинувся вранці, пішов до гаража, де мені треба було щось взяти. Аж раптом дивлюся – а моєї «Ниви» немає. Я не повірив своїм очам, адже думав, що сьогодні вже машин не крадуть, вони ж скрізь стоять без нагляду – і біля будинків, і на дорогах, і у дворах», - розповів потерпілий.

З’ясувалося, що нещодавно у Івана Мельника побував його далекий родич Денис, який вже раніше мав проблеми із законом.

Працівники Луцького райвідділу УМВС України в області спільно з ДАІ наступного дня виявили «Ниву неподалік села Рованці біля річки Стир. «Нива» на перший погляд була неушкодженою, тому після здійснення усіх слідчо-оперативних дій її повернули власникові.

Тим часом у селі Рованці знову сталася крадіжка - викрали у місцевого фермера Петра Мороза бус «Мерседес». Авто знайшли того ж дня покинутим у чагарнику біля села Боратин.

На той момент правоохоронці вже встановили осіб, які могли бути причетними до скоєння двох автоугонів. Першими під підозрою опинилися два товариші – 17-річний Денис та 15-річний Андрій.

Хлопці вже не вперше потрапляли до поля зору міліціонерів, вони й раніше скоювали дрібні крадіжки.

Про відповідальність затримані знали, принаймні, так розповідають, перебуваючи тепер в ізоляторі тимчасового тримання Луцького МВ УМВС України у Волинській області.

Свою поведінку в один голос пояснюють звичайним бажанням покататися. Також вони заперечують, що хотіли далі якось використати автомобілі та що їм у їхній забаганці допомагали сторонні.

Начальник Луцького РВ УМВС України у Волинській області Сергій Тягунов розповів, що проти неповнолітніх порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автотранспортним засобом, ч. 3 ст. 185 – крадіжка ККУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus