USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Любомльщині невідомі підпалили траву, вогонь майже дістався АЗС

27 Березня 2020 10:20
Вчора близько 13.00 год. біля села Римачі Любомльського району сталася пожежа посуші, яку приборкали рятувальники ДПРП-24 с. Старовойтово.

А ввечері їм знову довелося виїжджати за викликом, і знову в район Римачів. На площі 0,9 тут горіла суха трава і чагарники, вогонь майже дістався АЗС, пише Кордон.

Ймовірна причина пожежі — необережне поводження з вогнем не встановленої особи. Працівники поліції ведуть розслідування цього інциденту.

«Відверто кажучи, такі «ігри» наших людей з вогнем дивують і засмучують водночас, — каже головний інспектор райвідділу УДСНС Микола Лябук. — Вже ж не один раз були випадки, коли через паліїв сухої трави ставалися пожежі господарських і житлових споруд».
Тим часом, правоохоронці нагадують, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Так, за ст. 77-1 КУпАП (випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю) передбачено штраф від 170 до 340 гривень — громадянам, від 850 до 1190 гривень — посадовим особам. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків — передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до статті 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) ККУ, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом — караються штрафом до 8,5 тисяч гривень або обмеженням волі на термін від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. У випадку, якщо внаслідок цього злочину загинули люди або відбулася масова загибель тварин, або наступили інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus