USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині горить 95 гектарів торф’яників

11 Серпня 2015 09:38
Волинські рятувальники борються з пожежами на торф’яниках і закликають населення дотримуватись правил пожежної безпеки.

За станом 7:00 11 серпня ліквідовано горіння торфу на площі близько 5 гектарів, продовжується гасіння окремих осередків торф’яної пожежі на загальній площі близько 95 гектарів, - повідомляють у прес-службі ДСНС України.

До гасіння пожежі залучено 41 особа та 3 одиниці техніки.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в області за станом на вчора, 10 серпня, зафіксовано 7 пожеж на торфовищах. Найскладніша ситуація в Камені-Каширському районі, де є три осередки лиха, а це більше 100 гектарів, з яких понад 50 гектарів – торфовища. У зв’язку із ситуацією, волинянам забороняють іти в ліс.

Нгадаємо, 10 серпня рішенням обласної комісії ТЕБ та НС пожежам торф’яників, що виникли біля с.Бихів Любешівського району, поблизу сіл Видерта та Ворокомле Камінь-Каширського району, надано статус надзвичайної ситуації місцевого рівня.

Через надзвичайний стан на Волині перенесли сезон полювання.



Зауважимо, що цього року на Волині виникло 69 лісових пожеж. 6 серпня пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС у Волинській області локалізовали 2 осередки загорянь торфовищ в Старовижівському та Ратнівському районах.



Як повідомляє пре-служба волинських рятувальників, 8 серпня поблизу села Троянівка в урочищі «Синява» Маневицького району виникло загорання торфу на площі приблизно 0,5 гектара. Територія належить до Троянівської сільської ради. Для гасіння пожежі залучені рятувальники з ДПРЧ-13 смт Маневичі в кількості 8 чоловік.

9 серпня вранці в урочищі «Триба» Тоболівської сільської ради Камінь-Каширського району виникло загорання торфу на площі 0,5 гектара. Гасіння пожежі здійснюється за допомогою мотопомпи рятувальниками ДПРЧ-8 з райцентру.

Також триває гасіння торф’яників поблизу населених пунктів Бихів Любешівського, Гута Ратнівського, Смоляри Старовижівського районів.

9 серпня ввечері виникло загорання сухої трави та чагарнику на площі 5 гектарів біля села Скрипиці Любомльського району. Лихо вчасно помітили і сповістили службу «101». Для приборкання вогню залучались підрозділи: місцевої пожежної охорони з смт Головно та Любомльського держлісгоспу, 10 чоловік місцевого населення. Пожежу вдалось ліквідувати і не допустити її поширення на лісовий масив. Причиною лиха загорання стало необережне поводження з вогнем поки що невстановлених осіб.

9 серпня винила пожежа площею понад 6 гектарів в лісовому масиві на території Розничівського лісництва поблизу сіл Копилля та Боровичі Маневицького району. Для гасіння вогню негайно були залучені бійці державних пожежно-рятувальних підрозділів з м. Ковеля, Ківерці, Рожище, пожежники Колківської, Борочивської місцевих команд і 4 розрахунки Поліського держлісгоспу Маневицького району. Всього задіяно 9 одиниць техніки, 30 пожежників та понад 40 чоловік місцевого населення. Пожежа локалізована, розповсюдження вогню зупинене, гасіння триває.

Також 8 серпня виникла пожежа на площі 1 гектар в лісовому масиві біля села Сошичне Камінь-Каширського району. Для гасіння вогню залучались пожежники ДПРЧ-8 з райцентру та пожежний розрахунок місцевого держлісгоспу.

8 серпня в Іваничівському районі виникли дві пожежі на зернових полях в селах Мишів, (0,15 гектара вівса на корні) та в Волиця (знищено 1 гектар пшениці на корні). Причиною пожеж в обох випадках стало необережне поводження з вогнем громадян під час спалювання стерні – відповідно Ребіцького В.В, 1963 р.н. та Шевчука П.І. Гасіння пожеж здійснювали бійці ДПРЧ-18 з райцентру.

9 серпня в цьому ж районі трапилось ще два загорання стерні на загальній площі близько 4 га на сільськогосподарських угіддях в селах Грибовиця та Низкиничі. Вогонь також загрожував перекинутись на зернові поля. Для гасіння пожеж залучалось відділення чергової варти ДПРЧ-5 м.Нововолинська. Встановлено, що загорання трапились через необережне поводження з вогнем власників земельних паїв – відповідно Пасося О.Л., 1968 р.н. та Юхимука Ю.М., 1947 р.н.

Одночасно з гасінням пожеж в екосистемах, здійснюється розслідування причин їх виникнення. Для встановлення осіб, винних у недотриманні чи зумисному порушенні правил пожежної безпеки, що призвело до пожеж, залучаються працівники наглядово-профілактичних органів управління ДСНС області, правоохоронці, працівники екологічної інспекції, представники органів влади. Порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

З метою стабілізації пожежної обстановки в області, управління ДСНС звертається до всіх мешканців краю: в умовах сухої спекотної погоди, що встановилась в області, навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі в екосистемах та завдати непоправної шкоди лісовим масивам чи знищити житлові будинки. Будьте обережними при поводженні з вогнем, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісах, не кидайте не загашені сірники та недопалки з вікон автомобілів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
захарий Показати IP 11 Серпня 2015 10:12
Запах *акашек по всему городу и смок... Месть торфяников
ІРА до захарий Показати IP 11 Серпня 2015 17:54
ДОЖИЛИСЯ ЩО НАВІТЬ МІСТО В НЕБЕЗПЕЦІ
ІРА Показати IP 11 Серпня 2015 17:51
ДОГРАЛИСЯ
Житель села Гута Показати IP 11 Серпня 2015 21:34
У Гуті Ратнівського р-н, палає до 20 гектарів торфовищ!!! І площа з кожним днем невпинно росте! Вогонь швидко переноситься вітром, багато людських городів згоріло! Вогонь підійшов до білоруського кордону, з цієї сторони цілодобово стоять білоруські пожежники - поливають землю, щоб не було займання. А з нашої сторони, як завжди, не вистачає машин... Комбайнери спасали зернові під чорним їдучим вогнем, а картопля і все інше пішло у вогонь. Гасити без засобів захисту дуже і дуже важко... Отець Олександр з паствою відслужили сьогодні молебень від пожару. Пожежа почалася від невеликого займання, біля лісу 2-3 гектари, люди самотужки гасили, декілька раз була пожежна. Та діло до кінця не довели!!! Ось і маємо біду...
Жителька с. Видерта Показати IP 11 Серпня 2015 22:35
А чому тільки зараз схаменулися????торфяники горять уже більше місяця. Місцеві мешканці не раз просили селищного голову с. Видерта Євчука Михайла Арсентійовича організувати гасіння пожежі, та нажаль тільки коли спалахнуло більше 100 га торфовища змусило згадати про свої посадові обовязки.
Інкогніто Показати IP 19 Серпня 2015 00:54
После боя кулаками не машут беріть відра і гайда тушити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus