USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині не можуть знайти крадіїв трансформаторної оливи

28 Березня 2016 10:13
В області зафіксували 23 факти викрадення трансформаторної оливи, однак злочинців досі не знайшли. У поліції припускають, що викрадену оливу зловмисники можуть використовувати для заправки мотопомп, якими нелегально видобувають бурштин.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 28 березня.

Про ситуацію, що склалася в області з крадіжками трансформаторної оливи, поінформував тимчасово виконувач обов’язків заступника начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Сергій Козак. З його слів, впродовж року надійшло 23 звернення і повідомлення про крадіжку трансформаторної оливи. Найбільш кричуща ситуація – у Ковельському районі, де зафіксували 14 таких фактів. У Ківерцівському районі зафіксували 3 таких випадки, у Рожищенському, Турійському та Луцькому – по 2 випадки.

Усі крадіжки лишаються нерозкритими. До прикладу, 120 кілограмів оливи викрали у селищі Голоби, збивши пробку з трансформатора. Місцеві мешканці не змогли надати інформації про зловмисників, стверджуючи, що ніхто нічого не бачив. Найбільш кричущі факти зафіксували у селах Мирин та Рудка-Миринська Ковельського району, де злили 160 та 337 кілограмів оливи відповідно. Вручну таку кількість викрасти неможливо, тож зловмисники, очевидно, працювали на транспорті. Попри те, що трансформаторні підстанції розташовані поблизу житлових вулиць, місцеві мешканці не зауважили злочинців.

Злочини скоюють у нічну пору, а складність для розкриття спричиняє те, що проміжок часу між скоєнням злочину та його виявленням іноді становить місяці. Зі слів Сергія Козака, викрадену оливу можуть використовувати у системах опалення житлових будинків, або, змішуючи з дизпальним, в так званих помпах, які вилучають під час незаконного видобутку бурштину.

Ситуація перебуває на особистому контролі керівника ГУ Нацполіції у Волинській області, втім, знайти бодай свідків цих злочинів поліції досі не вдалося. Подібні випадки трапляються в інших регіонах України, але не є такими масовими, як на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 28 Березня 2016 10:51
Хай перевірять цих,що мають трактори і все стане на свої місця.Або власників тракторних парків.
владі Показати IP 28 Березня 2016 11:05
прийняти програму захисту населення - встановити 50 камер на важливих участках дороги, швидко знайдете злочинців, а на нараді таку "фігню" морозити кожен вміє. за роботу!!!!!!
234 Показати IP 28 Березня 2016 14:48
Крадії сидять у "Волиньобленерго" - це ж ясно, як білий день.
ме Показати IP 28 Березня 2016 16:07
а селюки як завжди нічого не бачили і не чули! Посиділи б місяць без світла тоді б може- заговорили! а то тільки знають хто і де голосніше пукнув .
Олександр Показати IP 29 Березня 2016 08:29
Ви не повірите!!! Одного з вечорів (біля 22 год. вечора) до КТП підїхала вантажівка і мікроавтобус. Хлопці щось шарились біля трансформатора. Я подзвонив на на гарячу лінію обленерго і повідомив, що там щось відбувається. Ви думаєте, відреагували? Так ніхто й не приїхав. Ніхто цих злодіїв і не шукає... P.S. Як виявилось - сусіду, який проживає поряд - вночі привезли машину дров і їх розвантажували. :)
Анонім Показати IP 29 Березня 2016 09:41
Проаналізуйте куди масло використовується в такій кількості,там і шукайте вкрадене....А ,може,то хтось дуже хоче щоб йх взяли охороняти ці трансформатори....таких охороняльників вже де тільки немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus