USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині виявили сальмонелу в тортах

6 Червня 2016 12:29
Торти домашнього приготування, ймовірно, стали причиною спалаху сальмонельозу після святкування випускного вечора у Берестечку.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 червня.

Як повідомила начальник Головного управління Держсанепідемслужби у Волинській області Наталія Янко, спалах сальмонельозу трапився після випускного вечора в одному з закладів міста Берестечка Горохівського району 28 травня. З 30 учасників заходу 10 госпіталізували в інфекційне відділення Горохівської ЦРЛ. Протягом 30-31 травня під час медичного огляду виявили ще 15 хворих. Загалом захворіли 25 осіб, з них 12 дітей віком 16-17 років. У чотирьох хворих наразі виділили сальмонелу. Перебіг хвороби в усіх постраждалих середньої важкості. Окрім того, зафіксували, що всі, хто захворів, вживали як приготовані у закладі страви, так і продукти, які принесли батьки – полуниці, торти домашнього приготування.

У закладі відібрали змиви, воду тощо, у 15% змиву виявили бактерії групи кишкової палички. Епідрозслідування триває, сальмонелу наразі виділили з двох тортів домашнього приготування. У держпродспоживслужбу у Горохівському районі передали звернення для вжиття заходів. Також інформацію про факт отруєння передали органам прокуратури. Джерелом захворювання, зі слів Наталії Янко, ймовірно, були торти домашнього приготування і на цьому етапі спалах кваліфікують як побутовий. Для лікування хворих витратили приблизно 60 тисяч гривень, а на проведення еіпдрозслідування – понад 40 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Карина Показати IP 6 Червня 2016 12:36
скоріше в куплених тортах або їжі може бути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus