USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині затримали «смотрящого» злочинної групи Чечена

21 Листопада 2019 21:32
Лідера злочинної групи на прізвисько «Чечен» та одного з її учасників, які за гроші намагалися «кришувати» місцевих бізнесменів, а вразі відмови тиснули на них та їх членів сімей психологічно та нищили майно, затримали 21 листопада у Нововолинську.

Про повідомив керівник обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції Юрій Крошко під час спільного брифінгу за участю керівництва обласної поліції та прокуратури, – інформує БУГ з посиланням на пресслужбу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області.

Як розповів Юрій Крошко, упродовж кількох місяців правоохоронці документували та збирали докази, які б давали обґрунтовані підстави для затримання лідера злочинної групи разом з її найактивнішими учасниками, а також повідомлення їм про підозру.
Було встановлено, що бізнесмени, які займалися або мали намір займатися будь-якою підприємницькою діяльністю на території області повинні були щомісяця сплачувати «данину». Натомість, учасники злочинної групи та її лідер обіцяли їм надійний «кримінальний дах» та «спокій». Якщо ж члени банди отримували відмову, спочатку намагалися психологічно змусити підприємців регіону сплачувати їм кошти. Як правило, погрози фізичного застосування насильства до підприємців або їх рідних, пошкодження майна, зокрема – підпал магазинів, кафе, офісів, авто тощо. Якщо метод залякування не допомагав, переходили до реальних дій.

«За результатами проведення слідчо-оперативних заходів вже встановлена причетність членів групи до вчинення 19 злочинів на території міста Нововолинськ, Володимир-Волинського та Іваничівського районів Волинської області. Серед них: підпали кафе та автомобілів, квартирні крадіжки, вимагання тощо», – зазначив керівник управління стратегічних розслідувань у Волинській області Національної поліції.

21 листопада, оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції, слідчими головного управління поліції у Волинської області за процесуального керівництва прокуратури області із залученням підрозділу особливого призначення КОРД було затримано лідера ОЗГ та одного з її учасників. Крім того, проведено 10 санкціонованих обшуків.
Наразі, затриманим повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Так, лідеру банди та так званому «смотрящему» на прізвисько «Чечен» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, а другому фігурантові – за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна шляхом підпалу) КК України.

Правоохоронці проводять подальші процесуальні заходи з метою притягнення усіх учасників злочинної групи до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ррррр Показати IP 21 Листопада 2019 23:40
хаха випустять
Оксана Показати IP 21 Листопада 2019 23:46
Молодці!слава богу що хоч на наше місто в районі звертають увагу бо тут мафія Галащука тільки покриває тих носів,воротніків і чеченців скільки можна ту наркоманію терпіти той режим кримінальний надіюся що це не показуха,а дійсно навидуть скоро прядок і почистять ту нечість з нашого міста дай бог здоров’я тим людям які не злякалися і непідкупляюця на ті брудні криваві гроші від тих носів і чеченів а бог все баче шкода що за їхні гріхи будуть відповідати їхні діти!
Андрій Показати IP 21 Листопада 2019 23:50
Нарешті! Нас нечули наша місцева поліція слава Богу нас почули інші яким наше місто небайдуже! Ще за ними так званого носа, воротніка мера нашого за його чеченськими захисниками і начальника поліції кришувальника Г. І замінити їх нормальними сміливими людьми які будуть цінувати і любити наш Нововолинськ і буде у місті порядок! Таке треба показувати по телебаченню може тоді ми привернемо до себе увагу!
₴_₴ Показати IP 22 Листопада 2019 07:38
Важко сказати чи "кришує"поліція Нововолинська носів,комірців і т.д.Те що підганяли своїх свідків,слідаків купляли,таке було чути,але це треба факти.А так просто набір слів. Зараз існує безліч служб,гарячих ліній,щось конкретно відомо дзвонити і повідомляти,немає що і кого соромитись. Поліція спрацювала гарно,одним уродом в місті нашому стало менше,але "керівники"цього "чечена" досі на свободі,лазять по стометрівці,з наглими митними мордами і далі тероризують наше місто Нововолинськ! Ці злочинці мають доступи до інформаційних джерел,мають знайомства в колах правоохоронних. До сих пір суди по ним,а вони гуляють і "керують"!!
CoBa Показати IP 22 Листопада 2019 08:30
А з Луцьким чеченом що? Коли заберуть і вишлють к бісу?
Місцевий до CoBa Показати IP 22 Листопада 2019 16:51
Справа не в національності, не здається?
Євробидло Показати IP 22 Листопада 2019 09:02
А шо ж в цих бандюків такий вигляд убогий і на такій конченій машині їздять? То це якась шпана а не бандюки.
Любі свині до Євробидло Показати IP 22 Листопада 2019 09:53
Дєньгі любят тішину.....
Вас Показати IP 22 Листопада 2019 10:28
В мене нормал тачка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus