USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На будівництві у Ковелі зникло 7,5 мільйонів гривень

18 Серпня 2011 16:31
Волинська обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом нецільового використання коштів, спрямованих на будівництво багатоповерхового будинку по вулиці Ватутіна міста Ковеля.

Про це на засіданні постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту та зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства розповів директор регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Олександр Максимчук, – повідомила 18 серпня Волинська правда.

За словами Олександра Максимчука, ця багатоповерхівка зводиться з 2007 року. Саме будівництво ведеться в рамках реалізації обласної цільової довгострокової програми «Житло для молоді».

У грудні 2011 року, до слова, планується здати перший під’їзд.

«Нами було профінансовано 15 мільйонів, а фактичне використання, згідно наданих забудовником документів, складає 7,5 мільйонів. Тобто майже половина коштів осіла невідомо де. Вони просто не надійшли на цей об’єкт. Тут прокуратура не може розібратись, отож уявіть що лишається робити мені», – сказав пан Максимчук.

Ці 15 мільйонів є коштами, спрямованими на пільгове кредитування будівництва. Тож невідомі спритники фактично «поцупили» кошти інвесторів будівництва.

Підрядником будівництва є київська структура «Управління житлового будівництва».

На запитання депутатів-членів комісії, чому було обрано саме київську фірму. Олександр Максимчук відповів, що кілька волинських підприємств, які могли стати потенційними підрядниками, згодом відмовились.

Характеризуючи загальну ситуацію з виконанням програми обласної довгострокової програми «Житло для молоді» за перше півріччя 2011 року Олександр Максимчук проінформував, що на пільгове кредитування на даний час на адресу регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву із держбюджету, із запланованих 2 мільйонів 60 тисяч гривень, надійшло 1 мільйон 800 тисяч. «Лишилось ще 260 тисяч, які повинні надійти в вересні місяці», – сказав Олександр Макисмчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus