USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На «Ягодині» знайшли канабіс і кокаїн. ФОТО

2 Серпня 2011 09:22
Через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» громадянин Литви перевозив речовини, обіг яких заборонений, – канабіс, кокаїн та МДМА.
Спробу переміщення через митний кордон наркотичних засобів з приховуванням від митного контролю припинили працівники Ягодинської митниці, – повідомили у прес-службі митниці.
О 6 годині ранку 31 липня до пункту пропуску по смузі спрощеного проходження митного контролю «зелений коридор» в’їхав автомобіль марки «Міцубісі», який слідував з Литви через Республіку Польща в Україну.
Під час усного опитування пасажири автівки повідомили, що прямують на відпочинок в Крим, заборонених чи обмежених до ввезення товарів у них немає.
Однак на підставі аналізу ризиків працівники Ягодинської митниці прийняли рішення вивести автомобіль зі смуги спрощеного митного контролю для проведення митного огляду.
Відразу ж увагу митників привернув дивний пристрій у кишені правої передньої дверці автомобіля – металева банка – подрібнювач речовини – із своєрідним запахом.
У процесі подальшого ретельного огляду виявили поліетиленовий пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору – в кишені штанів одного з пасажирів, який він видав на вимогу інспектора митниці.
Також виявили один поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору – в портмоне, що лежало на підлозі салону автомобіля під панеллю приладів.
Коім того, знайшли два поліетиленових пакети з речовиною рослинного походження зеленого кольору, один поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, один поліетиленовий пакет з 10 таблетками рожевого кольору – в чорному мішечку із синтетичного матеріалу, що знаходився в рюкзаку серед особистих речей цього громадянина, в багажнику автомобіля.
Зі слів пасажира, ці предмети він віз для особистого вживання, щоб, так би мовити» «підсолодити відпочинок».
Згідно з висновком спеціаліста НДКЕЦ при УМВС у Волинській області, виявлена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено, – канабіс, загальною масою 5,21 грама.
Речовини білого та світло-жовтого кольору містять у своєму складі наркотичний засіб, обіг яких обмежено, – кокаїн, загальною масою 0,1713 грама, таблетки рожевого кольору містять в своєму складі психотропну речовину, обіг якої заборонено, – МДМА, загальною масою 0,0014 грама.
Таким чином, громадянин Литви вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, використовуючи для цього смугу спрощеного прикордонно-митного контролю, кажуть митники.
За цим фактом відносно пасажира транспортного засобу працівники Ягодинської митниці склали протокол про порушення митних правил.
Виявлені наркотичні засоби, психотропні речовини та автомобіль вилучено.
1 серпня за цим фактом порушено кримінальну справу.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вася Показати IP 2 Серпня 2011 10:47
Хотів пацан кайфонути
Jordano Bruno Показати IP 2 Серпня 2011 12:30
Виявлена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом... Бгагага я нємогу - ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНИМ!!!)))
чуваг Показати IP 2 Серпня 2011 13:41
Це справді серйозне затримання!!! Не тільки для області а й для всієї країни. Декілька грам канабісу це справді те про що варто розповісти всі всім всі яка в нас професійна митниця. А ще вони можуть отримувати офіційну зарплату в 200 євро та купувати автомобілі по 40 000 євро.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus