USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На приманку для жадібних луцькі шахраї упіймали чергову жертву

16 Листопада 2009 16:02
Днями у Луцьку трапилося чергове шахрайство, в якому постраждав 75-річний пенсіонер, житель села Прилуцьке. Чоловік піддався спокусі отримати дармові гроші, а натомість втратив одну тисячу гривень - повідомляють «Волинські новини».
Сергій Михайлович приїхав до обласного центру, куди він приїхав зняти потрібну суму грошей для закінчення будівництва власного будинку. Та коли чоловік опинився вже поза межами відділення банку, до нього раптом підійшов незнайомець і вказав на гроші, які лежали у пенсіонера просто під ногами. Не встиг чоловік щось відповісти, як невідомий запропонував чесно розділити знахідку. «Братський» розподіл вже майже закінчився, коли до компанії підійшла третя стороння особа – нібито у пошуках загублених коштів.
Звичайно, чуже довелося повертати, однак під час цієї, здається, нехитрої процедури шахраї шляхом маніпуляцій змусили чоловіка показати не лише знайдені гроші, а й власні – щойно отримані у банку.
У ВЗГ УМВС України у Волинській області повідомили, що у кращому випадку після дружнього «перерахунку» жертва залишається з половиною суми, принаймні, так трапилося з Сергієм Миколайовичем. Проте дуже часто замість грошей людям повертають звичайні папірці.
Перший заступник начальника Луцького міськвідділу міліції Василь Ковальчук зазначив, що єдиний спосіб не потрапити на гачок до шахраїв – запам’ятати, що дармових грошей не буває і їх ніхто так просто не губить серед білого дня у людних місцях обласного центру. Він наголосив, що такими шахрайствами займаються досвідчені аферисти, які довго шукають потенційну жертву, стежать, скільки грошей вона має при собі, наскільки легковажна, чи зможе повірити у їхню історію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
OrestN Показати IP 16 Листопада 2009 16:33
у Луцьку уже довгий час животіють шахраї різних мастей дякуючи наївним людям. як кажуть, дехто заробляє на оформлені земельних ділянок на безземельних, одиноких пенсіонерів, інші на перепродажі дефіцитних товарів, ітд..
Дядечко Показати IP 16 Листопада 2009 16:48
Також у Луцьку "животіють" наймані передвиборні провокатори
Куратор Показати IP 16 Листопада 2009 16:59
Та коли ми вже перестанемо вірити таким речам? Певно, коли нам почнуть платити нормальну зарплатню, пенсію, стипендію, щоб на кинуте не спокушались. Мало того, що гроші фальшиві можуть підкинути чи "розвести" на велику суму. Загублені гроші можуть бути наврочені. Думаю, ніхто сперечатись не буде, що наш народ не гребує таким ділом, аби позбутись власних якихось бід чи проблем.
Vetal Показати IP 16 Листопада 2009 17:43
В такі розводи майже завжди попадають тільки пенсіонери або старші люди, Стідента вони розводити і не стануть, бо він як дремене з тими грошима які в нього під ногами
seal Показати IP 16 Листопада 2009 21:20
Класика жанру. А я думав, що на такі розводи вже не попадаються. Але ж так хочеться грошенят нахалявку. Мабуть, ще й на наперсточників хтось би клюнув. Ну ніяк ми не хочемо вірити, що дармовий сир може бути лише в мишоловці!!!!
Вінстон Показати IP 17 Листопада 2009 08:58
Да ви хоч коми ставте.
Николай Показати IP 17 Листопада 2009 09:51
Буду краток:без лоха и жизнь плоха.Умный бы человек сказал тому незнакомцу: ну что ж, ты нашел ты и забирай, мне чужого не надо.Развернулся бы и пошел по своим делам, даже не нагнувшись за теми деньгами.Глупые же и кормят мошейников.И так будет всегда, такова человеческая слабость.
Таня Показати IP 17 Листопада 2009 16:50
Це звичайна мишеловка. І потрапляють в неї(я погоджуюсь з Vetal)переважно старші люди. Вони наївні і довго думають головою. А цим користуються шахраї. Хоча ніхто від цього не застрахований. Будьте уважними!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus