USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські діти ходять в аварійну школу

25 Квітня 2013 17:27
5 об’єктів, які значаться в державному реєстрі як аварійно-небезпечні, знаходяться на Волині. Зокрема серед них – дві школи, які відвідують діти, два житлових будинки і кінотеатр.

Про це стало відомо 25-ого квітня під час засідання регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За словами начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Якима Сеника, в державному реєстрі на території Волині значиться 5 аварійно-небезпечних об’єкти: приміщення кінотеатру в Берестечку, 20-квартирний будинок в Ківерцях, школи у селах Осівці та Оленино Камінь-Каширського району і житловий будинок безпосередньо у Камені-Каширському.

Як стверджує головний архітектор області, у школи в Осівцях та Оленино, попри їх аварійність, все одно ходять діти. Це дерев’янні будівлі післявоєнних часів, які треба негайно модернізувати. Нині уже розробляється проект на модернізацію навчальних закладів, але це мільйони гривень.

Загалом на всі 5 аварійних об’єкти необхідно приблизно 50 мільйонів гривень, аби вирішити на сьогодні проблеми цих приміщень, - зауважив Яким Сеник.

Крім того, чиновник додав, що невдовзі законодавча база уже не дозволятиме користуватися аварійними об’єктами: «З 5 липня уже буде вимога про обов’язкову паспортизацію об’єктів 3-5 категорії: школи, лікарні, соціально важливі об’єкти. І якщо власники чи керівники цих об’єктів не хочуть робити це, то через рік 2014 вступає в дію відповідальність і це солідні штрафи».

За словами Якима Сеника десять років тому аварійно-небезпечних об’єктів в області нараховувалося 26. Нині у 5 разів менше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Заля Показати IP 28 Квітня 2013 11:33
Луцька ЗОШ №13 теж аварійна (корпус над трасою). Учні навчаються в колишній панській стайні. Стеля підперта кілком. Сучасне обличчя Луцька (((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus