USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть зупинити тіньові схеми експорту лісу

12 Квітня 2011 17:07
Влада Волині не проти продажу «круглого лісу», проте планує звести до мінімуму тіньові схеми обігу деревини.

Про це йшлося під час щотижневої оперативної наради в стінах Волинської обласної державної адміністрації у вівторок, 12 квітня.

Як розповів голова ОДА Борис Клімчук, нещодавно він «у неформальній обстановці» спілкувався зі своїми колегами-губернаторами. Більшість з них виступає за заборону експорту «круглого лісу».

«Та не забороняйте. Треба реальні ціни і реальні продажі тим, хто має цим лісом розпоряджатись», – заявив про свою позицію він.

«В кінці року ми зробили аналіз експортерів круглого лісу і виявили в області 400 експортерів круглого лісу з усіх 33 державних лісгоспів. Значна їх частина отримала з моїх вуст останнє попередження китайське. сказали, що виконали цю роботу вже вчора», – зазначив волинський губернатор.

А його заступник Віталій Карпюк розповів, що в першому кварталі нинішнього року експортовано 102 тисячі кубічних метрів деревини. За відповідний період минулого року було приблизно 93 тисячі.

В першому кварталі цього року зафіксували роботу 180 експортерів, каже Карпюк. Відтак кількість експортерів зменшується.

«Має бути чесна, прозора схема експорту і походження деревини. Треба унеможливити і звести до мінімуму сірі або тіньові схеми обігу лісу. Все до цього тільки зводиться… Не повинно бути посередників у цій сфері, бо чесний посередник не зможе конкурувати», – сказав посадовець.

Також Карпюк розповів, що під пильним наглядом влади будуть і ті підприємці, які «не мають власного лісу, але збільшують експорт деревини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Anti-Mafia Показати IP 12 Квітня 2011 18:24
Борисе Петровичу, вам слід почати "чистити" ліс не з вершечків сосен, а верхівки менеджменту Волиньлісу. Вся лісова корупція починається з державного даху пана Колісника і його мафіозних структур. Але спонсорів не чіпають?...
очільникам мафії Показати IP 14 Квітня 2011 16:41
Тіньові схеми створені безпосередньо в кожному лісгоспі.Боретесь для преси самі з собою.Тільки корумповані люди можуть висловлювати так свої думки або які повторюють слова вигідні керівнику цих лісів.Соромно повинно бути таким ораторам , ви ж прислухайтесь, подивіться між рядків , що вам втирають ,або хоч зробіть вигляд розуміючих і нічого в голос не говоріть (може вже отримали з кожного куба експортованого лісу?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus