USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині під час збирання чорниць жінку вкусила гадюка

28 Липня 2011 12:29
Мешканку села Холоневичі Ківерцівського району на Волині Ніну Панасюк вкусила за ногу гадюка у лісі під час збору чорниць.
Жінку уже виписали з лікарні, але нога й досі її турбує. Про це пише Вісник + К.
«Набрала чотири маленькі відеречка, висипала, пішла п’яте брати. Йду поблизу долинки, де мох росте, і щось мене за праву ногу двічі кольнуло внизу литки. А була взута у коротенькі резинові калоші, – пригадує той день жінка. – Я оглянулася, побачила тільки хвоста гадюки, що відповзала».
Жінки, що були з нею, порадили перев’язати ногу, однак це не допомогло. За мить вона збільшилася вп’ятеро. Опухло й обличчя.
«В роті ніби анестезію провели. Якби тоді рвала зуби, мабуть, не боліло б, – продовжує Панасюк. – А на очі ніби мара якась напливла. У голові почало стукати, як молоточками хтось бив. Я не на жарт злякалася».
Одна з жінок, яка мала мобільний телефон, зателефонувала онукові – він якраз з дідом згрібав неподалік сіно.
«Мене коником завезли в дільничну лікарню. Там відразу надали першу медичну допомогу і відправили «швидкою» до Ківерцівської райлікарні», – додає постраждала.
У реанімаційному відділенні, за словами жінки, її сильно знобило. «А губи були такі роздуті, що я не могла випити і води», – згадує.
У травматологічному відділенні жінка пролежала вісім діб.
«Лікар Володимир Ковбель, коли виписував, казав: «Полежіть ще вдома кілька днів», однак я відразу думала, що бігати почну. Та тільки трохи більше пройшла – нога спухла. Тож донька Світлана ще й вдома уколи робила. Ось три тижні минуло, а права все одно товща за ліву», – скаржиться жінка.
Вона переконана, що вберегтися від змії неможливо. Адже невідомо, де вона заляже.
Травматолог Ківерцівської центральної районної лікарні Володимир Ковбель розповів, що це вже другий випадок укусу гадюки в районі в цьому сезоні.
Коли вкусила гадюка, він радить розрізати рану і видавити кров, а вище рани накласти джгут і без зволікань звертатися до лікаря.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus