USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині підприємець платив підліткам зарплату «в конвертах»

25 Лютого 2011 11:23
Приватний підприємець із Рожищенського району, що на Волині, використовував працю неповнолітніх – проти нього прокуратура порушила кримінальну справу.
«Кримінальну справу порушено за частиною 2 статті 172 Кримінального кодексу України – грубе порушення законодавства про працю», - розповів старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Олексій Гомонюк. Про це повідомили у прес-службі прокуратури.
За його словами, місцевий підприємець, діяльність якого пов’язана із технічним обслуговуванням та ремонтом автомобілів, а ще – оптовою торгівлею будівельними матеріалами, у жовтні-листопаді 2010 року використовував працю неповнолітніх.
17-річні підлітки розбирали приміщення колишнього сховища в селі Навіз Рожищенського району, розповів помічник прокурора.
«Роботу хлопці мали, але заробітну плату отримували «в конвертах», ще не розуміючи, що господар грубо порушує їхні конституційні права, Закон України «Про оплату праці», - повідомив Гомонюк.
Адже обов’язкових відрахувань із зарплати в дохід держави бізнесмен не проводив, так само не уклав він з неповнолітніми працівниками відповідного трудового договору.
Таким чином юнаки були позбавлені права на включення відпрацьованого часу в свій особистий стаж, права на матеріальне забезпечення шляхом соціального страхування, повної або часткової втрати працездатності, права на звернення до суду для вирішення трудових спорів.
За інформацією прокуратури, підприємець не хотів чути і про обов’язковий попередній медичний огляд неповнолітніх робітників, а також – спеціальний облік таких працівників, які ще не досягли 18-річного віку, що має провадитись власником приватного підприємства.
Порушувались вимоги законодавства і щодо скороченої тривалості робочого часу для працівників від 16 до 18 років.
Досудове слідство у цій кримінальній справі проводить прокуратура Рожищенського району.
Такі порушення караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 5 років, або виправними роботами на термін до 2 років, або арештом до 6 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Вася рамс Показати IP 25 Лютого 2011 11:32
Да у нас таких предпринимателей валом! нашли блин новость!
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2011 11:39
Боже мой написала новину, так це робиться кругом,майже всі приватні підприємства Луцька платять гроші в конвертах.А найбільші Пакко, Континіум ото поле вашої діяльності для вас.Смішно читати,як діти в першому класі
Л А Д О М И Р Показати IP 25 Лютого 2011 12:32
добре шо хоть так платять :)
Soldier of fortune Показати IP 25 Лютого 2011 13:04
Про що мова? та це позорище, блюзнірство. Чи знайшли склад злочину у зміні ПР конституції? здачі національних інтересів в Криму? Чи сплачені податки за відкати у парламенті за голосування за те ж трудове законодавство пролобійоване олігархами? Бідолаха хлопець, на ноги ставати тільки почав, а тут державний рекет зарубав на корню... Яка дибілятина!!!
goodok Показати IP 25 Лютого 2011 14:17
"Роботу хлопці мали, але заробітну плату отримували «в конвертах», ще не розуміючи, що господар грубо порушує їхні конституційні права" В умовах, коли права людей - останнє, на що держава звертає увагу, хлопцям ці права до "одного місця".
Ваня Показати IP 25 Лютого 2011 14:36
Ото дійсно добре.Собі кармиани спекулдянт-підприємець набиває бабками, а дурний раб працює собі ж в ущерб.І ще такі знайдуться, що й задрма будуть працювати.Оце так ми себе самі не поважаємо,як би не йшли працювати за копійки на цих бандитів, а тим більше не влаштовані такого б не було зневажання нас дурних.
ліберал Показати IP 25 Лютого 2011 14:43
накрили, і кому від того тепер краще.. підприємець має проблему з бізнесом, хлопці тепер будуть не працювати а "мелочь по карманам тырить".. тільки доблесним податківцям і прокурорам, які виповнили план!?
Читач Показати IP 25 Лютого 2011 15:58
А як податкова відрахує із не так багато заробленого хлопчаками офіційно, то хлопці скажуть, що краще траву курити, ніж працювати.
антиваня Показати IP 25 Лютого 2011 19:46
наказать всех как это они работать посмели ведь в селах молодежь имеет право только самогон пить и в ночные забегайловки деньги заработанные на каторге в польше выносить
Професор Показати IP 25 Лютого 2011 21:55
Будучм студентом, подрабатывал, разгружалл вагоны. Платили в руки, нигде не расписсывался. Союз не рухнул.
Andrij Показати IP 26 Лютого 2011 17:31
xto kolus muv mashuny na avtomujzi to mabyd zvernyv yvagy xto tam prazjye....- pazanu do 18 rokiv....jm mabyd zarplaty tez na bankivskij rahynok pere4usljajyt ))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus