USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині підтвердили випадок «свинячого грипу». Ще 400 - під питанням

9 Листопада 2009 12:52
 
На теренах Волинської області офіційно підтвердили появу вірусу А/Н1N1. Про це у коментарі «Волинським новинам» 9 листопада розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.
Головний медик Волині зауважив про існування офіційного підтвердження того, що у жителя Любомльського району був зафіксований каліфорнійський, себто, «свинячий» грип. Помер 32-річний волинянин від важкої пневмонії. Ігор Ващенюк додав, що теза про «свинячий грип» з’явилася ще у п’ятницю минулого тижня, проте лише на вихідних була підтверджена офіційними документами з Києва. Наразі це перший випадок каліфорнійського грипу на Волині.
Також чиновник від медицини розповів і про 400 проб від хворих, які наразі вивчаються санстанцією. На жаль, поспілкуватися із головним державним санітарним лікарем у Волинській області Наталією Янко поспілкуватися не вдалося, адже вона готується до зустрічі з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.
Додамо, що станом на 8 листопада в Україні від грипу та гострих респіраторних захворювань та їх ускладнень, приміром, пневмонії, померло 155 людей. Лише протягом вчорашньої доби померло 11 українців.
Найбільше людей забрала епідемія на Львівщині – 63 особи, на другому місці Івано-Франківщина – 24 особи, 17 людей померло на Тернопільщині та 17 у Чернівецькій області, - про це інформує ZIK.
Загалом, з початку епідемії в Україні захворіло 969 тисяч 247 людей. З них було госпіталізовано 48 тисяч 972 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Таня Показати IP 9 Листопада 2009 13:11
Лідерство Львова зрозуміле - багато туристів, а в Любомльському районі мешкає більшість заробітчан. От і результат. Але не треба паніки, думаю найближчим часом ситуація стабілізується. Хоча і про безпеку не слід забувати.
Панас Показати IP 9 Листопада 2009 13:40
Ви забули про жінку, яка померла в Білорусі від свинячого грипу! А вона ж незадовго до того побувала в Ковелі!
Юка Показати IP 9 Листопада 2009 13:55
на телебаченні вже почали крутити кумедні кліпи про свинячий грип. куди ж ми дійдемо з цим усім ажіотажем навколо хвороби? можливо, праві експерти, коли прогнозують закінчення балаканини про грип із закінченням виборчих перегонів.
Юлия Показати IP 9 Листопада 2009 17:18
Але всерівно, нам пощастило - грип нас майже оминув, порівняно з іншими областями...
Roma Показати IP 9 Листопада 2009 17:20
Після закінчення презид.виборів ніхто не буде згадувати про грип, з настанням парламентських знову придумають щось нове наші горе-політики і їхні чорні піар-технологи
Хмаринка Показати IP 9 Листопада 2009 17:45
"На жаль, поспілкуватися із головним державним санітарним лікарем у Волинській області Наталією Янко поспілкуватися не вдалося"- грамотно. І нащо на київських філологів дивитись(((
Ольга Показати IP 10 Листопада 2009 08:22
В мене знайомий закордоном перехворів на цей грип типу свинячий. Казав, що дуже страшно. Але в них це сприймають просто як дуже важку форму грипу, без жодної паніки. Йому офіційно як діагноз виявили, то відразу, звичайно, дуже інтенсивне лікування почали. Дітей вакцинували, при чому в них вводять не бактерії чи віруси, а ліки. Він якось пережив, хоча й казав, що людині, в якої імунітет хоч трохи ослаблений, це тяжко буде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus