USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині піротехніки ліквідували понад 5 сотень боєприпасів часів ВВВ

17 Серпня 2009 18:00

Волинські сапери проводять суцільне очищення території поблизу міста Ковеля, де виявлено рекордну кількість боєприпасів. Про це 17 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Із 5 серпня піротехніки приступили до звільнення території від боєприпасів. Урочище, загальною площею понад 4 гектари, «розбили» на окремі ділянки, так звані, квадрати. Поволі просуваючись уперед, сапери буквально «прочісують» територію, звільняючи квадрат за квадратом.
Сапери-рятувальники віднаходять у землі чимало сюрпризів: артилерійські снаряди різного калібру, мінометні міни, протитанкові та протипіхотні гранати, вибухачі до артснарядів та патрони до стрілецької зброї.
Як інформує центр пропаганди ГУ МНС України у Волинській області, нині їхня кількість вже обчислюється сотнями. Розчистивши територію площею 26 соток, рятувальники видобули із землі 554 небезпечних предмети.
«Значна частина знахідок – із пошкодженими вибухачами, практично усі гранати із запалами поіржавіли. Прогнозувати, як «поведеться» такий боєприпас після вилучення із землі украй складно. Він може детонувати будь-якої миті. Тому дотримуємося усіх пересторог та запобіжних заходів», – розповідає Олег Тарасюк.
Прогнозувати, скільки ще часу знадобиться, щоб підійняти із землі усі до єдиного боєприпаси, рятувальники не беруться. «Імовірно, поступово віддаляючись від небезпечної висотки, на прилеглих територіях знахідок буде набагато менше. Однак не виключено, що ближче до залізничної колії вони знову стануть ряснішими», – припускає Олег Тарасюк.
У суботу, 15 серпня, ліквідували першу партію вилучених із землі боєприпасів. «Скільки ще небезпечного «заліза» доведеться транспортувати волинським саперам до майданчика підриву, покаже час. Проте проведена робота вже дає позитивні результати», – впевнений заступник начальника Ковельської Райдержадміністрації Борис Андріюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus