USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині піймали банду рекетирів

11 Липня 2011 16:56
Організована злочинна група, що діяла більше як півроку у Володимирі-Волинському та Нововолинську, вимагала у підприємців «данину» в 5-10 тисяч доларів щомісячно.
Про це 11 липня під час прес-конференції повідомив начальник управління по боротьби з організованою злочинністю Сергій Горбатюк (на фото).
Правоохоронець розповів, що п’ятеро злочинців погрожували місцевим бізнесменом розправою в разі, якщо ті не платитимуть. Двоє з рекетирів вже були судимі за аналогічні злочини. Бандитам, що нині чекають розгляду справи в суді, було від 30 до 52 років.
«Є випадки, що вони отримували помісячно у підприємців певну суму. Є такі випадки, що ставили їм вимоги, пошкоджували майно, якщо підприємець відмовлявся платити їм», - говорить «убозівець».
Часом данину рекетири брали товаром, наприклад, цигарками, які ті передавали в місця позбавлення волі. За злочин, вчинення якого інкримінують особам, арештованим світить від 7 до 12 років позбавлення волі. Повернути забрані гроші у підприємців частково вдасться, адже усе майно нині конфісковано судом.
До слова, в Україні вимагання як спосіб заробляти гроші, набуло особливої актуальності в 90-тих роках. Нині, закінчують строки багато злочинців, які відбували покарання за рекетирство. Горбатюк каже, що такі люди без нагляду міліції не залишаться.
«Злочинці, які мають авторитет серед злочинного світу після попадання їх до місць позбавлення волі – їх ніхто не забуває. Вони відслідковуються як під час перебування в місцях позбавлення волі, так і тоді, коли вони звільняються, де вони проживають. Намагаємося, наскільки це нам дозволяє технічне оснащення і ресурси, як фінансові так і людські, це відслідковувати», - каже «убозівець».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
раціоналізатор Показати IP 11 Липня 2011 17:13
Дешевше цю погань, що з першої відсидки не зрозуміла, що так чинити не можна, одразу розстрілювати. Шанс на виправлення був. А то скрізь "пташиний гуманізм" - злочинця жалко, він людина і т.д., а потерпілий хто? Держава компенсувала хочь одному потерпілому збиткі, завдані злочинцями, не кажучи про людей, які внаслідок злочинних посягань стали інвалідами? А то новина - вбив вагітну жінку - отримав 9 років!!! До родичів жінки гуманізм треба проявляти, а вбивцеві - максимальний термін. Тому й вбивають, що не бояться, роки пройдуть, відсидить, і буде жити, а 2 життя не повернути.
я Показати IP 11 Липня 2011 17:25
ЛИХІ ДЕВ"ЯНОСТІ - прикольно тоді жилося
adams до я Показати IP 11 Липня 2011 17:51
І що ж там було прикольного?
1 Показати IP 11 Липня 2011 22:50
А яким це бізнесом займались ,,підприємці,, що могли такі суми платити в місяць?Напевно контрабандою. От Убоз і прибрав конкурентів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus