USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині побили журналістку. ХРОНІКА. ФОТО

20 Липня 2013 09:27
Небувалим скандалом і кримінальною подією розпочався вчора, 19-ого липня, у Нововолинську повторний демонтаж плит біля Вічного вогню та пам’ятника воїну-прикордоннику.

Про це розповідає кореспондент газети «Наше місто» Наталя Камишникова.

Задля об’єктивності автор подає інформацію у вигляді хронічки, яку ми пропонуємо без змін.

О 8.30 мені, кореспондентові газети «Наше місто» і сайту Проновік, повідомили телефоном, що до скверу прибувають робітники й вантажівки.

О 8.40 я опинилась у цій «гарячій точці», де 9-11 липня депутати міськради з групи «Спільна думка» завадили ПП «МП Сантехмонтаж» вивернути ломами бетонне покриття, поклали на місце понад два десятки демонтованих підприємством плит і провели депутатську толоку з упорядкування скверу.

Навпроти скверу стояв самоскид. Водій чекав на вказівки начальства, яке мало ось-ось під’їхати.

О 8.55 техніка й робоча сила наблизились до скверу. О 9.02 я зателефонувала нововолинському міському голові Віктору Сапожникову. Поінформувала його, що ситуація стала критичною, демонтаж починається і що всю відповідальність за подальший перебіг подій перекладається на мера.

Трохи згодом з’явився власник і керівник ПП «МП Сантехмонтаж» Анатолій Коптюк – підрядник робіт у сквері (на 420 тисяч гривень із обласного бюджету і на 150 тисяч гривень із міського бюджету). Він став неподалік від мене, тихо переговорив із кимось по мобільнику. Задоволено кинув: «Ви чули? Ви чули?! Мені ВСЕ дозволили!» Нагадала йому, що я – журналіст і виконую тут свої професійні обов’язки.

Після 9.05 я, як громадська активістка, зробила спробу завадити демонтажу – стала на плиту, що її підважували ломами та монтуванням робітники зі Львівщини. До мене підскочив Анатолій Коптюк. На очах у своїх підлеглих із силою ударив мене, грубо відштовхнув убік. Я закричала.

Коптюк, кремезний чолов’яга, знову кинувся до мене і щосили затулив мені рота рукою. Я відчайдушно намагалась покликати на допомогу.

Директор ПП «МП Сантехмонтаж», із яким уклало підряд управління інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації, ще двічі з силою вдарив мене – в обличчя. Я упала на асфальт, підвелася, знову стала на плити, щоб завадити демонтажу.

Одну зі 120-кілограмових плит четверо робітників, виконуючи команду Коптюка, демонстративно опускали мені на ноги. Я знову закричала, аж тоді вони підняли плиту. А їхній начальник Коптюк знову накинувся на мене з кулаками й нецензурною лайкою. Зацитую лише початок його брутального спічу: «Ти хто така?! Ти тут ніхто! Іди на х*р».


ЧИТАТИ ЩЕ: Волиняни вимагають дорогу на свою вулицю. ВІДЕО

На цю пору до скверу нагодилися люди, що здалеку почули жіночий крик. Один мав при собі фотоапарат.
Далі – коментарі очевидців, викладені на Проновіку й інших нововолинських сайтах:

Надіслав Із місця подій (гість) 19 Лип 2013 09:18.
Тим часом сьогодні станом на 9-ту ранку події під пам’ятником розгортаються не на жарт! Cпішіть побачити найбільше шоу в історії скверу – Камишникова проти самоскидів. Поки депутати, медіа й небайдужі городяни сплять, роботяги приїхали знову зривати й забирати плити. При повній відсутності масового протесту чи бодай свідків. Такого не можна пропускати!

Надіслав Із місця подій 19 Лип 2013 09:23.

Пан Коптюк ударив присутню при знесенні плит журналістку, плити кидали їй на ноги. Підтягуйтесь, народ, події набувають майже воєнного характеру. До скверу викликають міліцію.

Надіслав Inor 19 Лип 2013 10:04.

Все ж таки мер вирішив доконати цю справу до кінця. Сьогодні вранці приїхали вантажні машини й робітники до пам'ятника і почали свою справу. От не знаю, звідки тут взялась Наталія Камишнікова, вона й наробила галасу на всю вулицю. Якби вона не підняла такого шуму, то б роботу зробили і ніхто б їм не завадив.
На жаль, не мав змоги побачити, що саме там відбувалось, але було чути крики Наталії про допомогу і що її б'ють. На момент, коли я з'явився з фотокамерою, усі пристрасті притихли і була знята одна плита.
Пан Коптюк кілька разів телефонував і щоразу вживав словосполучення «ця дура». В останній почутій мною розмові лунали слова (цитую): «Приїхав Влодарчик, і ця дура тут кричить».
Кричала там наразі лише одна Наталія, тому можу припустити, що малась на увазі саме вона. Поки що приїхала міліція і «розгрібає», що й до чого.
Працівники з інструментами наразі сидять в холодочку та тішаться тим, що зарплатня їм платиться не за виконану роботу, а за день.


Надіслав Inor 19 Лип 2013 10:15.

Приїхала важка техніка, скидають якісь палички. Одинока Камишникова бореться з ними. Але, думаю, техніка проти Наталії переможе.
Люди добрі – де ж ви усі?! Отак завжди...


Надіслав Inor 19 Лип 2013 11:28.

Все... роботи йдуть на повну.
Цікаво, як завтра (в суботу) люди йтимуть по цьому котловані на ринок? До речі, жодних попереджувальних знаків ніде немає.


Надіслав krava 19 Лип 2013 13:19.

Я теж проти виділення такої суми на реконструкцію території біля пам'ятника воїну-прикордоннику, є у нашому місті набагато важливіші проблеми. Але я не знаю, як можна ці кошти спрямувати на інші цілі.
А от хлопці із «СД» переконували, що знають, як це зробити. І я щиро бажав, щоб у них це вийшло. Проте останніми днями від «СД» не було жодних коментарів, тимчасом як влада перейшла у наступ. Тому я просив цих депутатів прокоментувати ситуацію, зокрема, що буде далі.
А тепер коментарі вже, напевно, й не потрібні – роботи з реконструкції розпочались і йдуть повним ходом. Шкода Камишникову, вона одна там воює. Та проти важкої техніки не попреш.
Залишається додати, що там-таки, у сквері, я написала заяву (повідомлення про злочин) і вручила її працівникам міліції, які після 9.40 прибули на місце події за моїм викликом. Був серед них і начальник Нововолинського МВ УМВС Олег Степанюк.


**
Відповідаю за кожне слово у цій інформації.

Наталя Камишникова, 21 рік роботи у волинській журналістиці.
Нововолинськ.
19 липня 2013 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Тарас Показати IP 20 Липня 2013 09:48
Взагалі,то давно пора не території біля цих пам'ятників реставрувати,а ці "совЄтські" ідоли позносити і все,в т. ч. танки з пушками також ...
Грыцько до Тарас Показати IP 20 Липня 2013 12:19
і все бандерами позаставляти...
Здрасте Показати IP 20 Липня 2013 14:16
Нововолинськ все просрав, тобто проспав.
андрiй76 Показати IP 20 Липня 2013 18:01
Бабло порождает-ЗЛО...
психіатр Показати IP 22 Липня 2013 16:06
констатую шизофринію у постраждалої. Бо в одній ролі - вона журналістка, яка мала би обєктивно висвітлювати події (на замовлення міської влади будівельники приступили до роботи...), а в іншій ролі - уже активістка, яка, користуючись посвідченням журналіста, перешкоджає будівельникам виконувати їх підряд. Висновок - пані Наталію у суді визнають неосудною за хуліганський по суті вчинок. Тільки до чого тут журналістика?
журналістка ) до психіатр Показати IP 28 Липня 2013 14:05
Констатую неповний і кострубатий виклад обставин злочину у повідомленні прес-служби обласного УМВС. Констатую також неадекватне сприйняття реальності "психіатром". Чоловіче добрий, я бачу, ви цілковито вірите всьому, що пише наша міліція. І давно це з вами?.. Наостанок констатую судову відповідальність за образи - навіть за анонімні і в інтернеті. Вирахувати такого "психіатра" правоохоронцям буде неважко. Висновок: неосудним вас не визнають, доведеться відповідати. Ну то як, готові?
Я Показати IP 1 Серпня 2013 22:11
Бадзюнь статейку проплатил . Факт!!!
Нарешті Показати IP 21 Травня 2014 09:28
Нарешті хтось цій Камишніковій наваляв.... вона корчить з себе громадську активістку а виходить що гірше робить всім навкруги... ще б пару плюх їй

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus