USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині прикордонники стріляли в контрабандиста. ФОТО

23 Листопада 2010 13:31
Вночі 23 листопада на Волині затримали дві підводи з контрабандним одягом та взуттям. Під час затримання прикордонникам довелося стріляти в порушників.

Напередодні правоохоронці дізналися про можливу контрабанду на ділянці відділу «Самари» та відповідно підготувалися, - розповів начальник прес-служби Луцького прикордонного загону Олег Личковський.

Наряд прикордонників виявив, як з села Щитинська Воля з настанням темряви виїхала в бік кордону підвода. Щоб довести протиправні наміри двох чоловіків на ній, прикордонники за допомогою приладу тепловізійного спостереження «вели» гужовий транспорт до лінії державного рубежу.

Під час затримання порушники намагалися опиратися та направили коня на наряд. Остудити їх пил допомогли кілька попереджувальних пострілів у повітря.

Не пройшло й однієї години, як прихований пост спостереження виявив іще одну підводу. Під час затримання її візник також спершу направив на прикордонників коня, а згодом сам кинувся у бійку. Ні слова, ні попереджувальні постріли на нього не вплинули. Вгамувався нападник, отримавши гумову кулю, яка пробила ватні штани та застрягла у м’яких тканинах ноги.

Прикордонники надали правопорушнику першу медичну допомогу та під охороною доставили його у районну лікарню, де хірурги дістали кулю з ноги.

Міру відповідальності пораненого контрабандиста, 56-річного жителя прикордонного села Хабарище, а також його 28 та 35-річного колег-односельчан, визначить районний суд.

Прикордонники оформили на затриманих адмінпротоколи за порушення прикордонного режиму, спробу незаконного перетинання кордону та злісну непокору законній вимозі прикордонного наряду. Матеріали затримання для прийняття правового рішення щодо вчинення опору направили в прокуратуру.

Коней з підводами, завантаженими сумками із зимовим взуттям та куртками, передадуть в митницю, - кажуть прикордонники.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus