USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині щедрувальники пограбували пенсіонерів

22 Січня 2009 14:03
Правоохоронці затримали злочинців, які нещодавно під виглядом щедрувальників у селі Граддя Маневицького району здійснили крадіжку з приватного будинку двох пенсіонерів. Про це 22 січня повідомляють «Волинські Новини».
Як повідомив перший заступник начальника Маневицького РВ УМВС в області Віталій Болоткін, 13 січня близько 21 години до чергової частини райвідділу надійшло повідомлення про напад на двох пенсіонерів за місцем їхнього проживання
За інформацією сайту УМВС України у Волинській області, старенькі дідусь та бабуся стали жертвами грабежу. Невідомі особи попросилися до їхньої хати, аби защедрувати. Після щедрівки хлопці, не роздумуючи, застосували силу та відібрали у 80-річних співмешканців Засєкіна Василя та Юзепчук Секлети гроші у сумі 770 гривень.
Працівники міліції відразу почали розшукувати правопорушників. Провівши відповідні оперативно-пошукові заходи, правоохоронці встановили певне коло осіб, котре могло бути причетними до цього злочину.
Серед підозрюваних опинився і 22-річний місцевий житель. Ще задовго до свят його батько-лісник купував у Василя Парамоновича кабана, тому хлопець напевне знав, що у хаті повинно бути щонайменше 4 тисячі гривень, виручених за свиню.
Коли міліціонери затримали підозрюваного, він у всьому зізнався та розповів про свого товариша, якого невдовзі також піймали. Виявилося, що обидва хлопці останнім часом проживали на території Волинської області: 23-річний молодик у селі Новоукраїнка, а його спільник – в Оконську.
Вони не вперше мали проблеми із законом. Олександр відбував покарання у Львівській області за скоєння двох крадіжок транспортних засобів, однак за хорошу поведінку хлопця звільнили на два з половиною роки раніше. Його товариш має не менш показові кримінальні досягнення.
Валентин деякий час проживав у Рівненській області, де також був засуджений до умовного покарання за крадіжку з магазину та незаконне заволодіння транспортним засобом. До речі, хлопець категорично відмовився будь-що розповідати про свій недавній вчинок.
А от Олександр все-таки пригадав події того вечора. Їдучи в автобусі, молодики мудрували, де їм взяти грошей. Як раптом у голові сина лісника виник нехитрий план. Молоді чоловіки купили рукавички, очевидно, щоб не залишити відбитків пальців, і попрямували на край села до помешкання пенсіонерів.
Дід Василь та баба Секлета щойно сіли вечеряти, як до них у двері хтось постукав. Вони вирішили, що то просяться щедрувальники, тому не могли не відчинити дверей.
«Щедрівка скінчилася, я подякував хлопцям та дав їм гроші.  Не встиг зогледітися, як мене вже один із них бив. Спочатку по обличчю, потім я впав на підлогу і він продовжував гамселити мене по ребрах та повсякчас вимагав гроші. Я не чинив ніякого опору, але зловмисник продовжував бити, а на кінець вдарив мене пляшкою по голові», – розповів господар.
Неймовірна жорстокість та неповага молодих людей до пенсіонерів вражає. Тим паче, що дідусь постійно просив не бити його, і обіцяв віддати всі гроші. У той час у іншій кімнаті другий грабіжник «розбирався» із бабусею Секлетою.
Вона розповіла, що хотіла втекти, проте зловмисник міцно взяв її за шию й іншою рукою затулив рота, щоб та не могла покликати на допомогу. Сліди від рук кривдника ще й досі помітні на її обличчі. Пенсіонерка бідкається: «Стільки років прожити, а такої кривди під кінець життя зазнати».
Згодом Засєкіна Василя поклали на лікування. Лікар-невропатолог Маневицької ЦРЛ Олександр Солобчук розповів, що у потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс мозку та забій грудної клітки.
Наразі стан пацієнта задовільний: рана на голові загоюється, жодних переломів немає, потрібний курс лікування призначений. Та у лікарні дідусеві доведеться пробути щонайменше ще 10 днів. Проти грабіжників порушено кримінальну справу за статтею 186 частина 3 КК України – грабіж, поєднаний з проникненням в житло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus