USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині судять лікаря-психіатра

7 Травня 2013 11:57
За торгівлю психотропними препаратами судять лікаря-психіатра на Волині.
Так, нещодавно на Волині завершився розгляд справи, у якій фігурував лікар-психіатр Горохівської ЦРЛ, який «попався» на торгівлі рецептами. Разом з тим, під суд пішов і наркоторговець, у якого виявили незаконно виписані рецепти та самі сильнодіючі препарати, - інформує Під прицілом.

Зокрема лікар-психіатр Горохівської ЦРЛ в своєму службовому кабінеті незаконно видав і продав за 50 гривень пацієнту, робітнику ПП «Вікторія Голд», рецепт на чуже ім'я на право придбання психотропного засобу «Сібазон». «Бізнес» у лікаря , кажуть,пішов на славу, тож він почав видавати рецепти на право придбання психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів систематично.

Зокрема, правоохоронці зафіксували три випадки продажу за 150 гривень рецепту на право придбання психотропного засобу «Сібазон» та сильнодіючого лікарського засобу «Сонат», оформлених на місцевого мешканця, який не мав до цього ніякого відношення. Більше того, вчергове виписуючи рецепт на психотропний препарат, лікар-психіатр навіть не спромігся зробити запис до амбулаторної картки пацієнта.

Що ж до пацієнта, то, як виявилось, молодик вже мав судимість за грабіж та незаконне виговлення та зберігання наркотичних засобів. Зокрема у 2011 році він відбув покарання - 6 місяців арешту, однак і після цього він не став на шлях виправлення і вчинив злочин повторно.

Молодий наркоман «попалився» на збуті сильнодіючого препарату «Сібазон» та «Сонат». Зокрема, працівники відділу БНОН УМВС України у Волинській області в Луцьку на вулиці Ківерцівській затримали чоловіка під час оперативної закупівлі наркотичних засобів. Наркоторговець намагався продати пластину з 6-ма таблетками «Сібазону» та 4 таблетки «Сонату» за 500 гривень. Разом з тим, у вартість операції входило також і два заповнені бланки рецептів, які останній збув місцевому мешканцю, якого підіслали оперативники.

Обидва рецепти суворої звітності мали свій серійний номер, були видані поліклінікою Горохівської ЦРЛ та завірені підписом і особистою печаткою лікаря-психіатра. Таким чином, медик всупереч наказу МОЗ України від 21.01.2010 року №11 виписав наркоману рецепти, які той збув у Луцьку. За висновками експертів, таблетки містили сильнодіючий лікарський засіб – зопіклон та діазепам, обіг яких заборонено.

Встановивши це, співробітники відділу БНОН УМВС У Волинської області вирішили провести оперативну закупівлю повторно, аби спіймати наркодилера на «гарячому». Таким чином операцію провели біля 10-ї години в Горохові на вулиці Паркова,22, неподалік приміщення поліклініки Горохівської ЦРЛ, де співробітники відділу БНОН придбали за 500 гривень повторно одну упаковку з чотирма ампулами психотропного засобу «Сібазон» та вісім таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Соннат».

Таким чином лікаря-психіатра Горохівської ЦРЛ засудили за частино 1 статті 319 КК України (Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобівабо психотропних речовин) до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади лікаря-психіатра та займатися лікувальною справою терміном на один рік, за частиною 2 статті 319 КК України - на 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади лікаря-психіатра та займатися лікувальною справою терміном на один рік. Проте лікаря звільнили від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

Натомість наркодилера, робітника ПП «Вікторія Голд», засудили до 3 років позбавлення волі.
Однак лікар-психіатр та його захисник не погодились з таким вироком і подали апеляцію. Апеляцію також подав і прокурор, який брав участь у розгляді справи в суді. Таким чином, скаргу прокурора задовольнили частково - справу направили прокурору Горохівського району для проведення додаткового розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рожищанин Показати IP 8 Травня 2013 11:30
Треба було б органам потрусити рожищенського психіатра. Цей хапуга теж торгує рецептами та довідками. Дозволи на водіння та зброю не пройдеш поки не підмажеш. Коли вже закінчиться цей безпредел в районі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus