USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Поляка, якого шукала поліція Польщі, виявили на Волині

12 Квітня 2011 12:36
Поляка, якого з 2009 року розшукували за вчинення тяжких економічних злочинів у Польщі, виявили на Волині: наразі правоохоронці передали його поліцейським сусідньої держави для відбуття покарання.
Про місце перебування 55-річного Януша С. співробітниками відділу по боротьбі з міжнародними організованими злочинними групами УБОЗ у Волинській області стало відомо у березні цього року під час міждержавної профілактичної операції «Розшук». Про це повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Згідно із матеріалами, які зібрали працівники органів внутрішніх справ, Волинський обласний адміністративний суд виніс рішення про примусове видворення громадянина Республіки Польща за межі України.
Своє перебування в Україні затриманий пояснював, стверджуючи, що нічого протизаконного на батьківщині не вчинив. Запевняв, що приїхав до України у гості відвідати знайомих.
Як встановили правоохоронці, чоловік перетнув кордон ще у 2006 році. Приїхав він до жінки, з якою спільно проживав на Волині до цього часу.
У чужій державі чоловік не звертався до міграційної служби та своє перебування на території країни не зареєстрував, а навпаки – переховувався від органів внутрішніх справ.
У цей час у Польщі оголосили Януша С. в розшук.
Виявити його незаконне перебування було важко, оскільки він ніде не працював, у поле зору правоохоронців не потрапляв.
Усі проблеми, які виникали у ході проживання на Волині, вирішувала співмешканка, яка і допомагала йому переховуватись від міліції.
Під час операції «Розшук» громадянина Республіки Польща було виявлено та затримано, про що негайно повідомлено польських поліцейських.
До вирішення питання про видворення він знаходився у Пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні при УМВС України у Волинській області.
Їхати до батьківщини Януш С. не хотів. Спочатку стверджував, що там у нього нікого немає, а пізніше – що повертатись не бажає, оскільки вдома сімейні проблеми. А відповідати перед законом, вважає, йому немає за що. Своєї вини у вчиненні злочинів економічної спрямованості не визнає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus