USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали причини лісових пожеж у Каліфорнії

11 Жовтня 2017 23:36
Головним винуватцем потужних лісових пожеж у Каліфорнії є людина.

Хоч "вогняне цунамі", яке обрушилося на північ штату Каліфорнія, спричинене і негативними природними факторами, проте людське недбальство зіграло ключову роль у виникненні масштабних займань, пише 24 канал з посиланням на NBC News.

За інформацією The New York Times, 95% пожеж у США були спричинені людьми.

"Агресивні пожежі, що сталися за минулі десятиліття у США, залишили надто багато палива на землі. Століття емісії вуглецю посилило посуху в Америці та призвело до рекордно високої температури, яка висушила рослини та деревину до вибухонебезпечного стану", – йдеться у статті.

Ще однією причиною того, що вогонь, який поширювався сильним вітром, завдав настільки масштабної шкоди, стала ініціатива будувати все більше і більше будинків у горбистих районах, що прилягають до лісів, зауважує видання.

"Цілком очевидно, що все більш спекотне літо є продуктом зміни клімату. І зрозуміло, що саме людина впливає на кліматичну систему, це ж стосується заходу США і не лише, що підвищує ризик виникнення нищівних пожеж", – зазначив Деніел Свайн, кліматолог у Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, у неділю, 8 жовтня, в США у штаті Каліфорнія спалахнули чотири масштабні лісові пожежі. Влада штату оголосила евакуацію людей.

Вогонь вже забрав життя щонайменше 17 осіб. Внаслідок масштабних займань знищено понад 115 тисяч акрів землі та зруйнувано понад 2000 будинків і підприємств у восьми округах штату.

Президент США Дональд Трамп ввів в штаті Каліфорнія режим стихійного лиха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus