USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Небезпека лісових пожеж зростає

21 Серпня 2010 12:01
Температура повітря падає, а рівень пожежної небезпеки в лісах України росте.

Найбільший рівень пожежної небезпеки встановився вже не тільки в Східних і Південних областях, а й у Західних.

Про це повідомили в Державному комітеті лісового господарства України – повідомила 21 серпня ТСН.

У комітеті зазначають, що згідно з прогнозом Укргідрометцентру на 20-30 серпня, в більшості областей країни очікуються лише короткочасні дощі, які не в силах підвищити рівень вологості грунту. Якщо додати до цього пориви вітру 15-20 м/с, суху траву та грози, які прогнозують на 21-22 і 25-30 серпня, то існує значна ймовірність зростання кількості лісових пожеж.

Крім того відсутність спеки і тривалі вихідні «покличуть» людей в ліс, не дивлячись на всі обмеження і заборони, що також не зменшує загрози виникнення лісових пожеж.

Держкомлісгосп звернувся в МНС, МВС та обласні держадміністрації з пропозицією вжити додаткові протипожежні заходи і збільшити чисельність особового складу, залученого до патрулювання і охорони лісових масивів.

Начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства наказано додатково підсилити протипожежні заходи навколо населених пунктів, забезпечити цілодобове наземне патрулювання лісів і залучити до чергування у святкові дні добровільні пожежні загони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus