USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Оприлюднили нові записи «чорної скриньки» літака Качинського

7 Квітня 2015 11:27
Оприлюднили нові засипи "чорної скриньки" літака урядового літака Ту-154, що зазнав катастрофи 10 квітня 2010 року поблизу Смоленська. Як стало відомо, пілотів змушували посадити борт, і сторонні особи постійно відволікали їх від роботи, - інформує УНІАН з Польщі.

Про це сьогодні повідомила польська радіостанція RMF FM з посиланням на нові розшифровані записи розмов пілотів з однієї із "чорних скриньок" урядового Ту-154.

"Постійне вгамовування сторонніх осіб, які заважали пілотам посадити літак, керівник повітряних сил в кабіні пілотів і навіть пили пиво у кабіні пілотів за півгодини до катастрофи", - відзначає радіостанція.

При цьому у повідомленні зазначається, що експертам вдалося розшифрувати на 30% більше слів, ніж під час попередніх експертиз.

RMF FM повідомляє, що керівник польських повітряних сил Анджей Бласік, який перебував у кабіні пілотів, давав їм інструкції, як діяти та говорив, що вони мусять посадити літак.

"Ми мусимо це робити, поки не досягнемо результату", - цитує радіостанція слова Бласіка. Він також вимагав від членів екіпажу пропозицій щодо того, як посадити борт та на висоті 300 метрів переконував пілота, що "він точно зміститься".

Про необхідність посадити літак говорив також директор служби протоколу польського МЗС Маріуш Казана.

"Упродовж 20 хвилин перед катастрофою магнітофон зареєстрував аж 7 спроб утихомирення та тиші. Від звичайного "Тсссс", "Тихо там", "Вийти звідси!" аж до "бл.., перестаньте, прошу" за 2,5 хвилини до катастрофи", - відзначається у повідомленні RMF FM.

Згідно з записами, за приблизно півгодини до катастрофи стюардеса запропонувала неідентифікованій особі у кабіні пілотів пиво, й ця особа його випила.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Президент Польщі Лех Качинський загинув 10 квітня під час катастрофи літака Ту-154, який прямував з Варшави до Смоленська. А восени 2014 року окружна прокуратура Варшави втретє припинила слідство у справі авіакатастрофи під Смоленськом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛІТАК З ЛЕХОМ КАЧИНСЬКИМ НЕ ВПАВ, ЙОГО ЗБИЛИ. ВІДЕОДОКАЗИ

Прихильники найбільшої опозиційної партії у Польщі "Закон та справедливість" (PiS), співзасновником якої був Лех Качинський, переконані, що катастрофа стала наслідком навмисне організованого замаху на життя польського президента, та заявляють, що польська та російська влада усіляко приховує це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВБИВСТВО КАЧИНСЬКОГО - ПОМСТА ПУТІНА, - ЗМІ ПОЛЬЩІ

Нагадаємо, двом російських контролерам руху в Смоленську окружна військова прокуратура у Варшаві висунула звинувачення за причетність до авіакатастрофи літака президента Лєха Качинського 10 квітня 2010 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
))) Показати IP 7 Квітня 2015 11:53
твари.
Анонім Показати IP 7 Квітня 2015 14:16
Згідно з записами, за приблизно півгодини до катастрофи стюардеса запропонувала неідентифікованій особі у кабіні пілотів пиво, й ця особа його випила....то щось не клєїться з тим, що раніше писали, ніби Путін збив... а тут ще й час на пиво був..
анонімка до Анонім Показати IP 7 Квітня 2015 15:06
це спецоперації РФ. але можемо про це лише опосередковано здогадуватися.
))) до Анонім Показати IP 7 Квітня 2015 18:13
стюардеса мала цих уродів викинути за шкібару геть. думаю, записи давно розшифрували, але протягом цих 5 років польським політикам тре був ясний образ загиблого борца з путінізмом. скоро нові президентські вибори, Коморовський пішов ва-банк, розшифровку злили. а з Путіним дійсно якось не так вийшло. може, це він і був в кабіні перевдягнений у стюардесу, а потім зістрибнув з парашутом.
Отто Штірліц Показати IP 7 Квітня 2015 18:01
Згубила "ясновельможних" панів пиха, - сідаємо і все!! Шкода пілотів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus