USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Панки «Бандерштату» довели дівчину до струсу мозку

9 Серпня 2010 12:43
Одну з учасниць фестивалю «Бандерштат» 7 липня доставили до Луцької міської клінічної лікарні з важким струсом мозку.

Журналіст Михайло Щоголєв, який оприлюднив таку інформацію у своєму блозі прокоментував, що постраждала нині готують до операції у нейрохірургічному відділенні лікарні.
Дівчина прийшла на фестиваль в якості журналіста і фотографувала концерт. Як стверджують свідки, близько десятої години вечора вона, щоб зробити знімок, підійшла до юрби, яка танцювала. Її штовхнули і декілька разів ударили ногами в голову.
Фотограф втратила свідомість. Згодом її винесли з «танцполу» і доставили до карети швидкої.
Як розповів Щоголєв, уже в лікарні дівчина оформила заяву у міліцію про побиття.
Танці панків та рокерів – на сленговій мові «слем» - виглядають як імітація бійки, де учасники штовхають один одного. Тому організатори зі сцени декілька разів попереджали, що підходити до танцюючих прихильників важкої музики не варто.
Голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь каже, що на заході було близько 60 міліціонерів і про побиття їх не повідомляли. Він каже, що усі журналісти та фотокори знімали з огородженого сектору біля сцени і там були у безпеці. Більше ніхто від танців не постраждав.
Гузь розповів, що збирається відвідати постраждалу, аби дізнатися про подробиці пригоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
mirrrna Показати IP 9 Серпня 2010 12:57
карочє. таваріщі. журналістка, яка пішла на фестиваль робити репортаж, повинна була б знати, що на фестивальях відбувається така річ, як слем. навіть мєнти вже знають, що це такий вид відпочинку/танців чи як хоч називайте. панки/рокери/неформали так відриваються під важку музику. мєнти знають і не лізуть, не розбороняють. слем - це збоку схоже на бійку, але це не бійка. купа людей скаче, штовхається. зазвичай то хлопці. є певні правила слему - не битись, якщо хтось втратив рівновагу і впав - негайно підіймають таку людину. ЯКОГО ЧОРТА ДІВЧИНА ПОЛІЗЛА У НАТОВП ХЛОПІВ, ЯКІ СКАЧУТЬ ЯК НАВІЖЕНІ??? Я НЕ РОЗУМІЮ! от і маєш тобі - наробила собі проблем зі здоровям! причому вона свідомо пішла туди, бо ж вони в той момент слемились! це те ж саме. що вибігти на дорогу, коли машина на швидкості валить по місту. звичайно шкода. дуже шкода. бо хтозна шо там в неї. аби нічого серйозного. настя моя колега. тому мені ще більше її шкода. чого б не фотографувати в місці, відведеному для журналістів - за огорожею, куди, до речі, не пускали ліваків. І НАЙВАЖЛИВІШЕ - Я НЕ ЗАСТУПАЮСЬ ТАКИМ ЧИНОМ ЗА БАНДЕРШТАТ. ТРЕБА ПРОСТО МАТИ ЗДОРОВИЙ ГЛУЗД! НЕВЖЕ ВОНА ДУМАЛА, ЩО ТІ ХЛОПИ РОЗІЙДУТЬСЯ, КОЛИ ВОНА СТАНЕ МІЖ НИМИ?! ПРОСТО ЗАРАЗ ПОЧНУТЬ ВСІ СРАТИ, ЩО ОТ ГАЛІМИЙ ФЕСТ, БО ТАМ ДІВЧИНКУ ПОБИЛИ! А ЦЕ СМІШНО! БО ТАКЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЬ БУДЬ-ДЕ - НА КОЖНОМУ ФЕСТИВАЛІ ЧИ АЛЬТЕРНАТИВНОМУ КОНЦЕРТІ ПРИСУТНІЙ СЛЕМ! Настя, лікуйся! і будь обережна!
здивований до mirrrna Показати IP 9 Серпня 2010 14:09
А чому на організованному фестивалі взагалі є "НАТОВП ХЛОПІВ, ЯКІ СКАЧУТЬ ЯК НАВІЖЕНІ???" ???
Тін Показати IP 9 Серпня 2010 13:03
Невесела ситуація. Але очевидно, що пані журналістка винна сама. Цікаво в чому убед суть кримінальної справи?
і я там був до Тін Показати IP 9 Серпня 2010 14:05
Ну ясно, що сама! Бачиш яка, взяла і пішла куди не слід на фестивалі. Ні щоб в огорожі сидіти. Шастає туди сюди. Що не бачила, що там фестиваль не для нормальних людей? Чого полізла?
Хех Показати IP 9 Серпня 2010 13:11
Справа в тому, що дівчина втратила свідомість і не пам"ятає, як і хто її побив, а свідків які б це бачили і можуть підтвердити, що саме сталося немає. Але так як є ймовірність, що її хтось таки ПОБИВ - того і є заява до міліції. От і все. Так що всі, хто бачив дівчину, яку човгають ногами - напишіть.
Скальпель Показати IP 9 Серпня 2010 13:37
Журналіст працює на державну телекомпанію. Яку фінансує ОДА, яка ж за дорученням партії регіонів мочить фестиваль Бандерштат. Ніхто окрім нього самого не чув і не бачив про цей інцидент і тут починається шуміха. Питання просте - скільки хлопцю заплатили за це все і як скоро він підвищиться по службі.
ні? до Скальпель Показати IP 9 Серпня 2010 13:53
а дівчинку побили десь в іншому місці і підкинули потім на фестиваль?
Підкилимний до Скальпель Показати IP 9 Серпня 2010 14:02
Айайай, який нехороший журналіст - взяв і розказав про біду. От якби промовчав - був би патріот.
анонім до Скальпель Показати IP 9 Серпня 2010 14:21
хлопець не хоче "мочити" Бандерштат, проти організаторів нічого не має, хоче щоб наступного року не було іншої такої дівчинки, а дівчинка була не в натовпі, а за 10 м від сцени, то питання чи може її якраз і зумисне били противники ОДА?
щоголєв до Скальпель Показати IP 9 Серпня 2010 14:31
привіт. ще не заплатили нічого. готовий з вами побачитися і отримати плату.
ВВ Показати IP 9 Серпня 2010 14:24
А що за бред, журналіст телекомпанії? Якщо так, то повинен бути оператор, а цікаво взнати - на державному телебаченні вже розподілили хто яку партію "обслуговує"? :) Не кажіть та не пишіть такої охінеї! Після таких слів, складається враження, що той хто написав, той і працює "на замовлення"! :)
здоровий глузд Показати IP 9 Серпня 2010 14:38
дістали ви з обсмоктуванням цієї теми, про її рідних ви подумали? в блозі питають про конкретні речі, чи хто небудь бачив хто це був? не питають як ви до цього ставитеся, її батькам шкода ваших родичів, яких ці молодики можуть "заслемити" на малоосвітленій вулиці. люди побійтесь Бога
щоголєв Показати IP 9 Серпня 2010 14:39
я уточню: "підійшла до юрби" - це не те саме, що "увійшла в юрбу". Відстань була невелика, але за нормальних умов достатня для безпеки.
родичка Показати IP 9 Серпня 2010 14:51
шановні журналісти, а ви запитали батьків дозволу, щоб оприлюднювати їх нещастя чи вам взагалі заради теми плювати на моральні принципи, наче ніхто не знає про кого мова, ви подумали про свою колегу?????? хотіла б пані автор статті які так нізащо ні про що постраждала, щоб про неї відпускали такі коментарі, я особисто ще запитаю
Viktor 69 Показати IP 9 Серпня 2010 14:55
Головне завдання України – в перетворенні своєї могутності на моральний консенсус, у впровадженні, а не нав'язуванні своїх цінностей, у створенні умов, за яких ці цінності прийняв би весь сучасний світ... Яке майбутнє в країні де різна п'яна погань каліче людей, а інші покидьки виправдовують це, мовляв, це танок такий СЛЕМ називається... Якщо це розваги "національно свідомої молоді" - то ми живемо в країні абсурду, яку об'єднують нікчеми... От мені цікаво якби у тому СЛЕМІ постраждала сестра Гузя - Наталія або жінка Оксана... Що б він тоді говорив... Це був би скандал... Мовляв провокатори скривдили родичів молодого лідера... Нікчемна історія України так нічого і не навчила українців... Яка нам загрожує Росія чи ще хтось коли люди не поважають один одного, копають ногами і виправдовують - це усе танком - СЛЕМОМ...
Саня Показати IP 9 Серпня 2010 15:09
Я думаю нужно узнать брали ли у девушки в больнице анализы на наличие в крови алкоголя. История может повернуться интересным образом. Какой трезвый человек пойдёт к толпе, которая слемится?
Знаюча до Саня Показати IP 9 Серпня 2010 15:33
Не перетворюйте це на бред. Дівчина була твереза. Стався прикрий випадок, дуже шкода. Якщо є винні - треба їх покарати. Не сперечаюсь, що смел - то не для всіх. Але це така традиція, подивіться на фести і Німеччині. Те, що про це написали ЗМІ - правильно. Будуть тепер думати батьки перед тим, як відпускати дітей на такі фести. Ні імен, ні прізвищ, ні фото у месиджі не вказано.
Коментатор до Саня Показати IP 9 Серпня 2010 15:42
Фест прходил под девизом нет алкоголю и табакокурению, по тому что утврждают организаторы, 60 людей в форме контролировали ситуацию, виводы напрашиваются сами по себе. посмотри фототчет. В толпе слемилось довольно таки много тел, по вашему они все были пъяны или просто ненормальны. Ктото еще кричал по поводу покупки журналистов, так вот в 2004 все орали одну и туже пестню "Мы не быдло, мы не козлы", а оказались именно ими... люди поставте себя на место девушки и ее родных, и тогда заговорите по другому, только постарайтесь войти в ихнене положение
Рокер Показати IP 9 Серпня 2010 15:21
Який це фестиваль ? Це збір підворотні.Прикро що його організатором е Гузь.
з рокинь Показати IP 9 Серпня 2010 15:50
іще тут зазначу: В РОКИНІ БІЛЬШЕ НЕ ПРИЇЖДЖАЙТЕ!!! чого варті ваші слогани зі сцени "ми - за здоровий спосіб життя"і т.д., якщо під нею (сценою) ви пєте, лаєтесь, палите, ще й на додачу дівчатам голови розбиваєте...
Zheniok Показати IP 9 Серпня 2010 16:08
Мішка, а шо за журналістка? по темі, правила поводження в натовпі, а особливо в натовпі бидлопанків ніхто нескасовував, такшо заяви в міліцію писати не варто. В той натовп не обов'язково залазити, звідти постійно вилітає купа придуркуватих з криками "ААААААА всі слеміццца", так шо наближаючись до нього треба бути готовим до наслідків
ЛітРедактор Показати IP 9 Серпня 2010 18:57
О, остання озвучена позиція і є проявом того рабства, про яке систематично "товкли" зі сцени. Їм можна морди бити невідомо в якому стані, а простим смертним треба їх просто обходити?!? якщо хочуть вивільнити таким способом своє лібідо, садо-мазо чи ще щось подібне, то хай вони самі відійдуть в чисте поле і човпуться там, поки грім не заб'є!!))
Спостерігач Показати IP 9 Серпня 2010 20:08
Взагалі цікава ситуація виникає. Нібито побили журналістку. Але якого видання не повідомлєють. Жодне видання не повідомило про побиття власного кореспондента. Прізвище журналістки не повідомляють, фото не публікують. Свідків побиття не має, хоча на фестивалі в той час було близько 1,5-2 тис чоловік. Міліція яка патрулювала територію теж нічого не бачила. Заяву про побиття робить журналіст не у ЗМІ де працює, а у власному блозі, тобто це не може бути офіційною інформацією. Чи надходила заява правоохоронцям від журналістів не відомо, бо журналісти ВН в правоохоронців навіть не беруть коментар (!), це стосується і медиків. тобто не відомо чи взагалі було місце якомусь побиттю. Бо покищо ніякої офіційної інформації, лише слова Щеголєва
rusych Показати IP 9 Серпня 2010 20:26
Якщо дійсно був факт побиття, то правоохоронці мають знайти винних і покарати. На заході були присутні в достатній кількості міліціонери, які слідкували за порядком, тому притензій до організаторів бути не може. Якщо дівчину ненароком зачепили, то вона має розуміти, що є місця спеціально для преси - огороджені і під охороною, звідки можна вести репортаж.Якщо вона фаховий журналіст, то має це знати. Шкода звичайно дівчину хай виздоровлює...
Скальпель Показати IP 9 Серпня 2010 21:31
Побиття та й побиття. А хто бачив це побиття? Хто знає чи була вона на підпитку чи ні? Чи її сбушники або партійці януковича перед тим не підговорили і не заплатили яку штуку баксів. Все це підозріло і наводить на думки, що це просто підстава лизоблюдів.
БЯКА Показати IP 9 Серпня 2010 23:01
ШОЗА ЗАХЕД ІБИС ДРАКИ!
та, що могла бути на її місці Показати IP 9 Серпня 2010 23:27
недалекоглядний баран щоголєв, що це озвучив на загал. насті треба було бути обачнішою, не лізти на рожен, не гнатися за класним фото. але що там казати, пізно вже... хай кріпиться, все буде ок!!!!
OrestN Показати IP 10 Серпня 2010 08:23
Хочу підтримати VIKTOR69,КОМЕНТАТОРа, З_РОКИНЬ, ЛІТРЕДАКТОРа та інших. Пан ГУЗЬ сповідує збочений націоналізм, тобто до українського націоналізма провокатор нічого спільного немає!!! "БАНДЕРШТАТ" - це шабаш відьом, демонстрація деструктивних аморальних ідей рокерів, панків, наркоманів, збоченців, розпустників, ледарів, - українські націоналісти не підтримують подібні заходи дибілізації української молоді! Якби Бандера повстав би і побачив, що з його легендарним іменем пов"язують це ганебне збіговисько неформалів і психічнохворого бидла і адептів ХЕВІ-МЕТАЛ-РОК - провокаційна ПРОФАНАЦІЯ організаторів дійства! Вас Бандер зразу ж поставив до стінки і правильно зробив би!!! Пропаганда голівудовської розпусти, "вільного кохання", нахабної вседозволеності, сексуальної розбещенності, возвеличення шкідливих рабських звичок: тютюнопаління, пияцтва легких алкогольних напоїв, сатанинського наркотичного ВАЖКОГО МЕТАЛУ, як божевольного стилю музики - усе це знараддя ЗНИЩЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ зовнішніми масонсько-сіонистськими центрами та міжнародними тютюно-алкогольними картелями. Українська патріотична влада стане виховувати молодь в дусі Бандери, у патріотичному вихованні українців, протистоянні збоченням, розпусті, хамській поведінці, окультним, антихристиянським цінностям. Пропоную закрити ганебну діяльність подібних заходів, КОШТИ платників податків не мають більше виділятись на деструктивну діяльність провокаторів. Досить піаритись ціною фізичного та морального здоров"я молодого покоління української нації! Геть провокаторів від влади!!!
imp13 Показати IP 10 Серпня 2010 09:00
Орест, жжошш відмінити Бандерштадт і проводити конкурси зі сталінського гопака на який будуть приходити старі маразматики від "культури"? моя знайома нормально себе почувала в юрбі. де там була хоч 1 "сатанинська" команда? згинь, страхіття лісове
Кенні Показати IP 10 Серпня 2010 09:30
Просто хворім на голову. Фестиваль був мега. всі слюняві коменти просто лайно собаче
Ястребок Показати IP 10 Серпня 2010 14:44
OrestN, якесь раціональне зерно у твоїх словах є. З жителем Рокинь я згідний повністю, розумію його чудово. А з блога Щоголєва ця інфа вже зникла - автор зняв. Напевно, Гузь провідав дівчину в лікарні й умовив забрати заяву з міліції, та й із самим Михайлом провів необхідну роботу...
Viktor 69 Показати IP 10 Серпня 2010 16:48
Михайло звичайно боягуз і людина чесно кажучи доволі неприємна, але факти - річ уперта... і справа не в тому чи знайдуть покидьків, які скривдили дівчину чи ні... Варто підняти питання про те, чи правильно проводити на Батьківщині УПА - бидло-фашистські акції, які не мають нічого спільного із поглядами провідників ОУН УПА.
ольга до Viktor 69 Показати IP 13 Серпня 2010 15:56
а вам взагалі хтось подобається? всі вам неприємні, людей треба любити, а то і дівчинку хтось повважав неприємною, а з мішкою я знайома він хороша людина
Tan4ik Показати IP 10 Серпня 2010 19:42
Насправді дівчинку дуже шкода... І не винна вона в тому, що у Луцьку бидло-панки уявлення не мають шо таке слем... І дивно читати коменти, де звинувачують юну журналістку, яка просто хотіла сфотографувати щось або когось. Я більш ніж впевнена шо вона не лізла в юрбу, а її туди затягли для "прикола" - як це люблять робити І Мішка маладєц шо опублікував це!! Підтримую! І всі розумні люди розуміють, чому він потім цей блог зняв..... Особисто я не розумію одного - якщо фестиваль агітував за тверезий спосіб життя, то де ж взялося стільки пяних на території музею??? Чому 60 міліціонерів не стежили за тим, що вживає молодь... На одному з подібних фестивалей моїх друзів змушували тушити цигарки і виливати пиво...... то може не варто більше кричати шо це найкращий фестиваль на Західній Україні? а повчитися чогось в інших???
Свідок Показати IP 11 Серпня 2010 16:05
Поки ви тут теревені розводите - дівчину сьогодні перевели в реанімацію... Її стан погіршився
Свідомий Показати IP 11 Серпня 2010 22:39
Tan4ik, якби ти бачила, скільки спиртного було вилито на землю при перевірках в таборі, ти б так не говорила. Скільки разів лунали заклики не приносити алкоголь, скрізь стояла охорона. Але що зробить десяток волонтерів з тисячною юрбою? Міліції на це було начхати, вони "відбували" Коли людина захоче, вона пронесе алкоголь як завгодно. На фесті були різні люди. Були свідомі українці, було й п"яне бидло.Говорилось, що організатори домовились з магазинами в Рокинях, щоб ті не продавали алкоголю. Натомість підприємливі ділки поставили неподалік фесту палатки зі спиртним і непогано нагріли руки. А що ж, їм, приватним підприємцям, сільрада не указ. На рахунок алкоголю - до нормальних дійшло. А до решти... Що ж до слему, то я нічого не бачив, тому нічого сказати не можу.Не знаю, як могло дійти до таких травм. Все ж слем - це не вулична п"яна бійка. Постійно був свідком того, що при кожному падінні людину підіймали. Гнати на організаторів не варто - хто з першого погляду зможе сказати - яка ця людина? Від щирого серця співчуваю дівчині.
ЛітРедактор Показати IP 12 Серпня 2010 21:39
У одній із сьогоднішніх наших газет натрапила на шикарний фоторепортаж, підписаний іменем "Анастасія"...Якщо це та дівчина, то навіть досить цікаві фото не варті таких жертв((( Тримайся, будь обачнішою!!
Бандерштатівець Показати IP 18 Серпня 2010 23:14
Був свідком, як під час слему кожного впавшого на землю, одразу підіймали. А про дівчину в мене така теорія: історія вигадана Гузем, щоб хлопці були більш обережними. Хто був на фесті а особливо спостерігав слем той бачив, що періодом в ньому була і навіжена дівчина. Запевняю, звати не Настя і точно не репортер. Чутку було пущено для обережності учасникам СЛЕМУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus