USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під час робіт у колонії засуджений зламав пальці

24 Травня 2013 16:51
Відкритий перелом пальців правої руки – такі травми отримав засуджений Ковельської виховної колонії, - інформують у прокуратурі області.

Так, прокуратура провела перевірку додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства та законодавства України про працю у Ковельській виховній колонії.
Встановили, що унаслідок неналежної організації в колонії охорони праці та порушень техніки безпеки у виробничій майстерні під час робіт по торцюванню палетної заготовки один із засуджених отримав травму у вигляді відкритого перелому пальців руки.

Причиною цього нещасного випадку на виробництві стали недостатній нагляд з боку працівників установи за засудженими при виконанні ними завдань за програмою виробничого навчання.

Засуджених задовго тримають в колонії

Окрім того, перевірка виявила порушення законодавства щодо обґрунтованості подальшого утримання у Ковельській виховній колонії засуджених, які досягли вісімнадцятирічного віку.

Не у всіх, зокрема, випадках належним чином вирішують питання про переведення засуджених, яким цьогоріч виповнюється двадцять два роки – граничний термін перебування у виховній колонії, до виправних колоній.

З метою забезпечення виховного процесу та закріплення результатів виправлення засуджених працівники прокуратури області провели також бесіди із ними щодо умов відбування покарання.

Задля усунення виявлених під час перевірки порушень закону прокуратура Волині внесла подання начальнику управління Державної пенітенціарної служби України в області.

У поданні поставили питання про притягнення до відповідальності службових осіб управління ДПнС та Ковельської виховної колонії, винних у цих порушеннях.
Однак в повідомленні йдеться: перевірка встановила, що «в цілому, умови тримання засуджених в установі відповідають вимогам Закону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus