USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємці, які закрили журналістів на пилорамі, намагаються уникнути відповідальності

3 Березня 2018 22:37
Підприємці, на території яких знімальна група ТРК «Аверс» помітила величезну кількість необлікованого дуба, намагаються уникнути відповідальності за напад на журналістів та розтрощену апаратуру.

За інформацією із власних джерел, нині представники товариства «Цунамі» намагаються вплинути на правоохоронців та суддів. Так вони хочуть не тільки зняти кримінал із своїх працівників, а й шукають спосіб зробити винними журналістів. Мовляв, нічого пхати носа куди не просять, йдеться у сюжеті «Аверсу».

Власниками ТзОВ «Цунамі» є екс-кандидат у нардепи Володимир Вдовенко та Руслан Деречинський, який входить до складу робочої групи з розробки національних стандартів лісової сертифікації для України.

Нагадаємо, тут днями журналістам телеканалу «Аверс» побили камеру, викручували руки, силою відібрали мобільний телефон та картки з відзнятим матеріалом.
На територію підприємства «Цунамі» кореспонденти зайшли з дозволу охорони, яка є на прохідній і якій було пояснено мету візиту. Приїхали на автівці з логотипом «Аверсу», логотипи були на мікрофоні, журналісти представилися працівникам підприємства та відзняли велику партію дуба, який був без державного маркування.

Проте за межі фірми з відзнятим матеріалом кореспондентів не випустили. Оператора силоміць затягнули в адміністративне приміщення, потрощили камеру та зачинили. На питання журналіста, чому затримали оператора, невідомі скрутили їй руки та відібрали мобільний. Попередньо журналісти встигли викликати поліцію.

Коли ж прибули правоохоронці місцевого відділку, вони нічого не зробили і відмовились приймати від журналістів заяву. Щоправда, повернули мобільний телефон, який знову ж відібрали вже при працівниках поліції.

Поліцейські з працівниками «Цунамі» були знайомі. Один з нападників В'ячеслав Бобрик, як «Аверсу» вдалося з’ясувати, ще місяць тому працював у Рожищенському райвідділку поліції. А зараз він працює на цій фірмі, носить при собі бойову зброю. Він відверто погрожував силовою розправою.

Рожищенські правоохоронці нічого не робили, допоки не прибули слідчі з головного управління Волині, які відреагували на особисте розпорядження начальника ГУ НП Петра Шпиги. Лише після цього журналістам дозволили надати показання, а також вилучили на експертизу побиту техніку. Картки пам’яті не провернули і досі.

Надвечір поліцейські прозвітувалися – за фактом нападу на журналістів відкрито кримінальне провадження і розпочато досудове слідство.

За відомою журналістам інформацією, уже відбулося кілька засідань Рожищенського райсуду. Слідчий суддя Іван Сіліч виніс уже кілька ухвал, про які нас, як потерпілу сторону, не повідомили. Тим часом сторона, проти якої відкрито кримінал, схоже, більше ніж добре поінформована. І зараз робить обхід суддів та поліції, намагаючись зам’яти справу.

Більше того, працівники «Цунамі» спробували відкрити кримінал проти самих журналістів, однак у правоохоронних органах їм відмовили. Тепер вони намагатимуться примусити правоохоронців зробити це через суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Скажіть хоч слово! Показати IP 3 Березня 2018 22:31
Ні пари з вуст....
Кулик В.М. Показати IP 4 Березня 2018 08:13
Журналісти професіонали своєї справи , молодці . Дії пілорамщиків - це дії злочинців і бариг !!! Ганьба нашим правоохоронцям за такі їхні " професійні " дії . Чим теперишня влада відрізняється від "бандитської" Яника ???
Петро Показати IP 4 Березня 2018 08:43
От такі ділки і вирубають ліси не тільки в Карпатах і на Волині, бо ПОПа ліс-кругляк для ЄС обіцяв за "безвіз" і "копійку малую" від МВФ для панамських офшорів. Ще й ДУПУтатами їх обируть, наші злодії в почоті.. В нормальній країні вони б вже були за ґратами.(слава рехформованій поЛЛюції і прокурватурі?)
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 4 Березня 2018 09:38
Бардацюга, яку розвів президент у судах і правохоронних органах. Присяга, панове, присяга!.. На вірність народу України, який годує їх та одягає. Чи це президент робить із власної кишені? :)))
Yuriy Показати IP 4 Березня 2018 12:01
Там в Рожищах один одного криє. Б/у працівник МВС хіба не знайде спільну мову із бувшими колегами??? Ціна питання - сума яку треба занести. А за таке як на мене не те що по рукам треба бити! Про суди погоджуюся із попередніми дописувачами. І відповідно всі дороги ведуть... в Київ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus