USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пішов з життя професор Богдан Заброварний

17 Серпня 2010 15:57
Заслужений працівник освіти, один з провідних волинських істориків, професор і завідувач кафедри давньої та новітньої історії Богдан Заброварний трагічно загинув 15 серпня.

Передчасна смерть наступила на озері Світязь на відпочинковій базі ВНУ «Гарт». За інформацією «ВН», історик перебував там на відпочинку з нагоди ювілею ректора університету Ігоря Коцана. Через спеку та проблеми зі здоров’ям Богдану Заброварному біля води стало погано.

Похорон професора відбувся 17 серпня в Луцьку. Провести в останню путь поважного викладача та науковця прийшли десятки колег, студентів, друзів та близьких.

Довідка ВН:
Професор народився в селі Мальговичі тодішнього Перемишльського повіту, де проживав до 1948 року. Закінчив історичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка.
Викладацьку діяльність розпочав у Луцькому загальнонауковому факультеті Львівського університету. Опісля був завідуючим відділу науки і учбових закладів у Волинському обкомі партії.
У 1973 році Заброварний закінчив аспірантуру в Академії суспільних наук у Москві і захистив кандидатську дисертацію на тему «Діяльність КПРС по зміцненню союзу робітничого класу і селянства».

У 1989 році він став ректором Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. У 1993 році затверджений радником ректора. З 1994 року – завідувач кафедри вітчизняної історії, з 2001 року – кафедри давньої і нової історії України.

Історик був членом Всеукраїнської спілки краєзнавців та Президії Волинської обласної організації краєзнавців. Має почесне звання Заслуженого працівника народної освіти України, лауреата Республіканської премії імені Дмитра Яворницького, був членом-кореспондентом Української Академії історичних наук.

Професор є автором 50 наукових праць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
О.Трофимчук Показати IP 17 Серпня 2010 20:50
И служил в Воздушно-Десантных Войсках! Светлая память...
Ладомир Показати IP 18 Серпня 2010 00:19
Вимирає "стара гвардія" :(
Олександр Куцевич Показати IP 18 Серпня 2010 12:27
Світла пам'ять.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus