USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Побитий львів’янин поскандалив у луцькій лікарні, бо його хотіли виписати

16 Березня 2011 11:40
Приїхавши на заручини до майбутньої дружини, львів’янин Максим Красюк потрапив під «гарячу руку» незнайомим луцьким розбишакам, і після сутички з ними потрапив у лікарню.
Та попри невтішний стан потерпілого, вже через п’ять діб луцькі медики попросили хлопця забиратися на вулицю, - у новинах 15 березня повідомив телеканал «Аверс».

Відсвяткувавши заручини доньки, 9 березня батько нареченої Анатолій Гуменний поїхав до Львова у справах. За бізнесом доручив наглянути майбутньому зятеві-львівянину.

Не встиг майбутній зять переступити поріг більярдного клубу, який належить його майбутньому тестю Гуменному, як офіціант пожалівся на двох відвідувачів. Ті нібито хуліганили і агресивно поводились. От хлопець і вирішив з’ясувати в чому справа – підійшов та зробив зауваження. Натомість дістав києм по голові.

«Він мене схопив за глотку. Коли я вивернувся, то потім він уже мені наніс удар в спину, зі спини десь в затилок, потім у висок. Другий помагав. А коли вже потім швидку викликали, то швидка приїхала і забрала», - розповів потерпілий.

«Спершу попав в приймальне. Мене відправили і сказали йдіть чекайте в дальній кімнаті. Думав, що там ультрафіолет. Виявилось, що я півгодини під двома кварцовими лампами ще сидів», – додав львів’янин.

«Мені зле, а мене виписують»

Потерпілого відразу шпиталізували до відділення нейрохірургії Луцької міської лікарні. Отримавши струс мозку та сильні побої, хлопець кілька діб пролежав у медзакладі. На п’ятий день Максима заходилися виписувати. Однак пацієнт все ще скаржився на погане самопочуття. А транспортувати його до Львова родичі не мали змоги.

«Вчора (14 березня – «ВН») мені було дійсно дуже зле. Мене вчора почали виписувати. Приїхала дівчина. Сказала як так можна людину виписувати. Підняли скандал… То лікар сказав: «А що ми можемо зробити? Їдьте до себе там лікуйтесь», – скаржиться постраждалий.

«В такому стані звичайно три-чотири години в маршрутці до Львова я б його не міг відправити. Мене дивує, чому так лікарі віднеслися. На п’ятий день викинули людину в такому стані з лікарні», – коментує ситуацію майбутній тесть.

У чому причина такого ставлення до іногороднього пацієнта Анатолій Гуменний не розуміє. Переконує – скільки не вмовляв луцьких медиків, аби Максим ще трохи підлікувався, ті й слухати не хотіли.

«Перше – це просто халатність або бездушність лікарів. Чужа людина, з іншої області. В принципі ми всі люди, всі українці. Тут не львівське князівство, не волинське князівство. Ми ж всі з однієї країни. Друга причина – це вплив, напевно, на керівництво лікарні. Тому що той хлопчина, що бив, він ще навіть, по-моєму, при міліції хвалився, що в нього якийсь родич в прокуратурі», – каже власник більярдного клубу.

Медики кажуть, що потреби не було

Медики ж тримають свою сторону. Все, що говорить майбутній тесть Максима, заперечують. Кажуть, нічого незаконного тут не бачать.

«Під час перебування хворого в лікарні ніхто до мене не підходив, ніхто не скаржився і не присилав ніяких заяв про неналежне лікування і ставлення», – переконує завідуючий відділенням нейрохірургії Луцької міської клінічної лікарні Володимир Колихан.

«Орієнтовна тривалість лікування в нейрохірургічному, неврологічному відділеннях – до трьох діб. Хворий в нас пробув п’ять діб. При ураженні м’яких тканин – до восьми діб. Рани в нього не було. Подальше лікування – в амбулаторних умовах під наглядом невролога», – додав медик.

Міліція порушила кримінальну справу?

З’ясувати чи дійсно луцькі розбишаки мають «кучеряві зв’язки» ні самому потерпілому, ні його родичам так і не вдалося. Міліція навіть відмовилася назвати їм самих зловмисників.

«Тому що кримінальна справа порушена. Прізвищ цих людей я не знаю. Слідчий сказав, що це є досудова таємниця», – пояснив Гуменний.

Чи встановили особи зловмисників, ТРК «Аверс» поцікавився у начальника Луцького міськвідділу УМВС Романа Крохмаля. Проте той коментувати ситуацію відмовився. Відтак чи порушили кримінальну справу волинські міліціонери і чи ведеться слідство – невідомо.
«Влітає до начмеда його співмешканка і починає оце: «Давайте машину, везіть його до Львова. Я міністерство підніму, я всю пресу підніму… Слухайте, на рівному місці. Та не можна вже так», – прокоментувала ситуацію головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Громадянин Показати IP 16 Березня 2011 11:59
Показували по ТБ цього парубка. Стан, дійсно, поганий. А що роблять медики і міліція?
гість до Громадянин Показати IP 16 Березня 2011 21:48
Який стан поганий, ви про що, він здоровий як бик, просто рожу гарно скорчив для телебачення.
Ася Показати IP 16 Березня 2011 12:40
Так теж львів"янину робити не можна.Багатий - треба було заплатити. А то більярдні клуби мають і думають що все можна. Треба бути усім людьми і починати з себе.
Громадянка Показати IP 16 Березня 2011 12:59
Але уявляєте, як нас лікують? У нейрохірургії - всього 3 дні! Явно гроші хотіли.
Лучанин Показати IP 16 Березня 2011 15:24
Мабуть лікарі, як завжди дуже хотіли хабара, чи як то вони його тепер називають "благодійний внесок". Без цього навіль лікарняного чи довідки не хочуть давати.
Пацієнтка Показати IP 16 Березня 2011 15:59
На сьогоднішній день, медицина є однією з найбільш корумпованих. Врачі вважають (в основному всі) "як платять, так і працюємо", а де ж ВАША КЛЯТВА ГІПОКРАТА???? Не дивлячись кого потрібно лікувати, чи дитину, чи дорослого, чи зробити операцію, чи накласти гіпс.... скрізь прослідковується одне---- не дасиш.... не отримаєш... ПОЗОР сучасній медицині. А основне, якщо ти справжній врач і не чекаєш "подачок", а працюєш, то завжди отримаєш віддяку від пацієнта...
гість Показати IP 16 Березня 2011 21:44
Який хворий, про що ви говорите, він здоровий як бик. Сказав, що його побили, а синячок хоч би один був. Про які хабарі ви говорите, ніхто від нього нічого не хотів. Це ще тут потрібно розібратися, що він хотів, якщо здорова людина, а з лікарні не хоче виписуватись і для чого це потрібно. А по телевізору як показували то це виглядає погано, а гарно вмії рожу скорчити щоб виглядати погано. Р.S. Я не лікарь, просто я його чачив в лікарні.
Костя Показати IP 16 Березня 2011 21:53
Йому потрібно було голову лікувати, бо це явно хвора людина і не потрібно тут ліпити ніякі хабарі.
пацієнт Показати IP 16 Березня 2011 22:35
Той хлопець у неділю разом зі своєю дівчиною гиготав на все відділення. а після обходу, коли сказали, що виписують став "помирати". І що ж то за власник більярдного клубу такий нищий, що не міг доправити зятька до Львова машиною? А взяти до себе додому теж видать не міг, бо на вокзалі живе, мабуть, бідолага...
Саня Показати IP 17 Березня 2011 08:57
Він здоровий як бик.
Опа! Показати IP 17 Березня 2011 10:06
О, скільки захисничків бєспрєдєла хабарного посипало! Або один "симпатизатор" наваяв три останні коментаря (по стилю схожі)?
Я до Опа! Показати IP 17 Березня 2011 12:51
100 %
Бармалєй Показати IP 17 Березня 2011 20:44
Кількість днів, проведених у лікарнідає змогу кваліфікувати тілесні ушкодження, як легкі, середньої тяжкості і важкі. Оскільки лікувався 5 днів,то ушкодження легкі, а значить кримінальна справа не відкривається. Не виключено,що батьки гкроїв заплатили ескулапам за термінову виписку потерпілого
ф Показати IP 18 Березня 2011 16:34
Про що ви тут говорите, про які хабарі мова йде, ще таких симулятнів як він треба пошукати терба, він сам прийшов 9 березня у вечері, без єдиного синця, у неділю він себе нормально почував, в понеділок коли прийшли і сказали що його виписують, він претейзій ні докого немав, позвонив до тестя і після розмови йому різко стало зле.
Я Показати IP 19 Березня 2011 13:44
Я був у лікарні, коли у нього було телебачення у лікарні... Питання: Чому ніхто з хворих не дав інтерв'ю на телебачення... А тому що ніхто їх не питав. А потім тут кричать на всю країну...
Гуменний Анатолій Показати IP 31 Липня 2011 13:56
05.07.2011р. п.Смоленський (той, що бив) засуджений Луцьким міським судом до двох років позбавлення волі з відтермінуванням 1,5 роки. Я і Максим Красюк просили суд винести найм'якіше рішення,враховуючи роскаяння п. Смоленського. Дивують цинічні коментарі людей які не знають що і як було. Краще не писати взагалі, чим уподоблятися бабкам-пліткаркам (навіть під псевдонімами). P.S. Максим почав знову керувати мотоциклом лише через три місяці після виписки з лікарні.
егнгуе Показати IP 13 Квітня 2020 17:58
лучанка, лучанин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus