USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Подробиці вибуху на складі ракетно-артилерійського озброєння

16 Жовтня 2014 16:39
Вибух на території місцевої військової частини стався 15 жовтня у Володимирі-Волинському. Відразу ж містом прокотилася новина, мовляв, вибухнули ракетно-артилерійські склади. Утім, якби це сталася, то половина Володимира-Волинського лежала б у руїнах, - кажуть очевидці.

Як офіційно коментують у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, під час проведення інвентаризації зброї на складі ракетно-артилерійського озброєння відбувся пуск і вибух пострілу до протитанкового гранатомету РПГ-26.

З неофіційного джерела у Володимир-Волинському міськвідділі також стало відомо, вибух на території частини таки був. Правоохоронці також повідомили, мовляв, вибухнула лише одна реактивна протитанкова граната РПГ-26.

Сталося це під час інвентаризації, що проходила у складах з боєприпасами, - у зв’язку з тим, що 51 бригада повернулася на місце дислокації і виникла необхідність порахувати, що є на озброєнні. Так, під час перенесення одного із ящиків спрацював пусковий пристрій і з нього вилетіла граната. На превелике щастя, вилетіла вона у відкриті двері боксу та влучила в аеродромну плиту. «Якби граната влучила у ящики з боєприпасами, то послідувала б серія вибухів і для Володимира-Волинського це б закінчилося трагедією», - кажуть володимир-волинці.

Втім, без жертв не обійшлося. Множинні осколкові поранення лівої частини тіла отримав 39-річний прапорщик, що в момент вибуху знаходився неподалік. Зараз він знаходиться на лікуванні у військовому госпіталі. Стан постраждалого стабільний, загрози життю немає. Під час вибуху життєво важливі військовослужбовця органи не пошкоджено.

Військова прокуратура Луцького гарнізону Західного регіону України внесла відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення). Своєю чергою, військовий прокурор Західного регіону України Микола Лисий спростував повідомлення деяких ЗМІ про підрив складу на Волині.

«Приміщення складу та боєприпаси, які знаходяться в ньому на зберіганні, не пошкоджено, «в повітря вони не злітали», - ідеться у повідомленні.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2014 17:18
Забули двері закрити... Хто це пише - хіба гранатомети на складі зберігаються в бойовому стані? Грались дітки, а вони візьми, та й шандарахни.
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2014 17:56
саме цікаво інше. пишуть, що потерпів "прапорщик, що в момент вибуху знаходився неподалік". а як же ті, що переносили ящик, з якого випала граната?
Анонім до Анонім Показати IP 16 Жовтня 2014 19:45
РПГ-26 - це реактивна протитанкова граната, фактично - це гранатомет одноразового використання. Для того щоб уникнути паперової волокити зі списуванням цілого гранатомета після кожного пострілу, розробники вирішили таку зброю назвати гранатою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus