USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Полісся Волині - затоплене

3 Червня 2013 17:35
Протягом травня на Волині випало дві місячні норми опадів, що спричинило повені у поліський районах області. Про це у коментарі ВІПу розповів заступник начальника Волинського обласного управління водних ресурсів Олександр Сергушко.

Як розповів Олександр Сергушко, за інформацією гідрометеоцентру, протягом травня в області випало дві місячні норми опадів, а у Шацькому районі – три. Це спричинило раптове підвищенні рівня як ґрунтових, так і річкових вод.

Наприклад, рівень річок Стохід і Турія підвищився на тридцять сантиметрів, Прип’яті – на півметра, Західного Бугу – на два метри.

Заступник начальника обласного управління водних ресурсів запевнив, що річковими водами поселення не були затоплені. Натомість постраждало більше 7,7 тисячі сільськогосподарських угідь. Найбільше – у Камінь-Каширському районі (5,2 тисячі), також у Любешівському, Ратнівському, Старовижівському районах.
Окрім того, немає куди збігти дощовим водам. Тож в результаті цього затопило тисячу присадибних ділянок у 58 населених пунктах, зокрема у Ковельському, Турійському, Камінь-Каширському районах.

Високий рівень ґрунтових вод спостерігається на території площею 46,2 тисячі гектарів.

Наразі інтенсивно відкачують воду меліоративні насосні станції. Таких в області працює двадцять. Всього з початку року відкачали 72 мільйони кубічних метрів, що вдвічі більше, ніж протягом минулого року.

Зауважимо, у Гідрометеоцентрі попереджади, що деякі населені пункти у Волинській області можуть бути затоплені через розлив Прип’яті.

Окрім того, попередньо Волинські Новини публікували фото розливів Стиру у Луцьку, зняті під час польотів над містом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан, Луцьк Показати IP 3 Червня 2013 17:40
Мететорологи заспокоювали, як могли: повені на Волині не буде. І що тепер? Знову хтось із штатних владних провокаторів буде діагностувати у мене шизофренію чи паранойю?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus