USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Потужний циклон знищив 70% житлових будинків на острові у Тихому океані

13 Лютого 2018 09:17
У столиці Королівства Тонга Нукуалофі близько 70% житлових будинків і будівель були повністю або частково зруйновані в результаті удару тропічного циклону Гіта, який пронісся над островами минулої ночі.

Про це 13 лютого повідомляє Кореспондент з посиланням на видання «Radionz».

«У період проходження над територією країни циклон Гіта був 4 категорії потужності, стійка швидкість вітру поруч з його епіцентром досягала 54 м/с. Наразі Гіта продовжує рух на захід, набирає силу і наближається до островів Фіджі», - йдеться в повідомленні.

Інформація про жертви стихії поки не надходила, але десятки людей звернулися за медичною допомогою. Чимало районів затоплені, в країні відчувається гостра нестача питної води. Також наголошується, що позавчора циклон Гіта злегка зачепив острови Самоа і Американського Самоа.

До слова, Королівство Тонга складається з 170 островів в південно-західній частині Тихого океану. У країні близько 107 тисяч осіб, приблизно 70% з них проживають у столиці. Це єдине королівство в Океанії, якщо не брати до уваги ті держави, де формально главою є монарх Великобританії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus