USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повідомили подробиці трагічної загибелі українця на курорті в Домінікані

8 Травня 2019 10:50
У Домініканській республіці розпочнуть судовий процес над водієм човна, який смертельно травмував вінничанина 27-річного Олексія Кушніра під час екскурсії до острова Саона.

Трагедія сталася під час сноркелінгу в Карибському морі 27 квітня, передає Gazeta.ua.

«Поїздка в Домінікану була нашою давньою мрією. Ми ніколи не хотіли банальної весільної подорожі. Тому вирішили, що це буде наша довесільна відпустка для гарних фото та відео. Ми жили у готелі містечка Баваро. На 27 квітня у нас була запланована екскурсія на острів Саона. Туди попливли човном з курортного селища Байяібе. За 20 метрів від берега була зупинка для сноркелінгу. Більша частина туристів стрибнули у воду, щоб поплавати з масками і подивитись на риф. Зненацька, просто нізвідки, взявся моторний човен, що рухався на великій швидкості. Саме він здійснив наїзд на Льошу», – пригадує наречена загиблого Ярослава Мельничук.

Хлопець помер на місці від больового шоку та великої крововтрати. Він отримав різані рани голови та спини.

«Я знаходилася в човні і лише на пару секунд відвернулась, щоб поставити телефон. Проте, коли підняла голову, то вже побачила як синій океан стає червоним від крові. Далі лише пам’ятаю свій крик, несамовитий біль і розпач, адже океан забрав його на моїх очах. Я нічого не могла вдіяти, лише кричати, в надії, що він мене почує», – розповідає дівчина.

«Жертв могло бути і більше, у воді туристів було досить багато. Проте, як потім зауважила більшість групи, він ніби захистив собою усіх інших. Ми завжди були разом, він мене оберігав. Проте цього разу він мене не взяв із собою. Коли туристи вже знаходяться у воді, інші човни не мають права близько наближатись. Якщо навіть і пропливають поруч, то на дуже малій швидкості, і головний великий гвинт не працює», – пояснює Ярослава.

Водія катера одразу забрали до поліції та взяли під варту.

«Надалі будуть вести розслідування. Найняли адвоката. Консул України стежитиме та керуватиме цим процесом. На днях має відбутися перше судове слухання», – додає Ярослава.

Молода пара планувала восени одружитись. Хотіли відсвяткувати невеличке весілля у колі найрідніших людей.

«Мій Льоша завжди казав: «Киця, запам’ятай, щастя любить тишу. Ніколи нікому нічого не розказуй. Є ти і я. Всі ці 8 років разом були найкращими у нашому житті. Для щастя нам просто потрібно було бути разом». Ми багато подорожували та завжди знімали відео про наш відпочинок, особливо гарні кадри Льоша робив з квадрокоптера. Він монтував невиликий фільм про нас, який хотіли показати на весіллі. Але, на жаль, цього вже ніхто не побачить», – відказує Ярослава.

Олексій Кушнір останні кілька місяців працював у департаменті маркетингу міста і туризму Вінницької міськради. У місті був відомим відеооператором. Мав великий відеоархів про Вінницю. Разом з командою Galan art, робив багато весільних зйомок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus