USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Прокуратура Волині викрила несправжню кредитну спілку

29 Грудня 2010 11:11
Прокуратура Волинської області викрила трьох засновників Повного товариства «Золоті терези», які ошукали більше 200 людей і незаконно привласнили понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомили 29 грудня у прокуратурі Волині.

Засновники «Золотих терезів», обманювали і зловживали довірою людей, які помилково вважали ПТ «Золоті терези» кредитною спілкою, а себе – її членами.

«Золоті терези» на початку виплачували своїм «членам» завищені відсотки. Відтак волиняни масово віддавали свої гроші шахраям.

«Золоті терези» з листопада 2003 року до березня 2009 року ошукали більше 200 вкладників і привласнили понад 5 мільйонів гривень.

Хоча засновники товариства не мали наміру використовувати отримані від людей кошти на ті цілі, які були задекларовані в статуті товариства.

У подальшому, задля того, щоб вивести з-під арешту майно і не дати можливості повернути борги вкладникам, організатори спілки навіть використовували свою усиновлену дитину. Розірвавши шлюб, подружжя уклало угоду про сплату аліментів на користь дитини в сумі майже 2 мільйонів гривень.

Прокуратура області опротестувала незаконні дії виконавчої служби, а суд за позовом прокуратури Горохівського району визнав недійсною вказану угоду, як таку, що суперечить інтересам держави.

Прокуратура Волинської області направила до суду кримінальну справу про обвинувачення трьох засновників Повного товариства «Золоті терези. Державне обвинувачення у справі буде підтримувати прокуратура Локачинського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Кредитор Показати IP 29 Грудня 2010 12:00
Якщо не помиляюсь ця історія сплила ще десь півроку тому. Тільки хто це викрив, якщо вкланики самі заворушили цю справу! А тут прокуратура викрила, точніше навпаки...
лучанка Показати IP 29 Грудня 2010 15:49
Власники "Золотих терезів" працювали "під прикриттям" голови Горохівського райсуду, начальника Горохівського відідлення Нацбанку, службових осіб прокуратури Горохівського району і т. Чого ж то вони - не за гратами???
Зоя Показати IP 29 Грудня 2010 16:07
"Прокуратура викрила несправжню кредитну спілку". А що у нас є справжнє?
chok Показати IP 29 Грудня 2010 16:37
спеціально для лучанки: в районах взагалі не існує відділень НБУ.
Славко Показати IP 29 Грудня 2010 17:07
Автор, а хто такі ЗАСТУПНИКИ товариства?
Роман Показати IP 17 Липня 2011 22:45
Панове. А Ви з чорта мясо їли? Ні. А де Ви бачили щоб на Україні судді і прокурори захищали простий люд. Відсидять засновники трошки, а після виявиться що в Криму ,або десьв іншому місці в них цілі маєтки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus