USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Прозора» волинська міліція: за хабарництво засудили умовно

30 Травня 2013 11:25
Рожищенський районний засудив міліціонера до трьох років умовно, за хабарництво, але прокурор не погодившись з таким вироком суду подав апеляцію, - повідомляє «Під прицілом».

Так, чоловік, який займав посаду старшого дільничного інспектора міліції Рожищенського РВ УМВС, знаючи про можливе вчинення інспектором Рожищенського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області незаконних дій, пов'язаних з виконанням службових обов'язків, пообіцяв йому не реєструвати та не перевіряти скарги громадян про правопорушення інспектора, та більше того, навіть, відмовити їх писати відповідні заяви. Однак, за таку роботу він попросив правопорушника передати йому так звану винагороду, в розмірі 10 000 гривень.

Через деякий час інспектор погодився і дав міліціонеру спочатку 2 000 гривень, а наступного дня решту - 8 000.

Суд засудив порушника (міліціонера) до трьох років позбавлення років, але згодом присудили йому три роки умовно.

Проте прокурор, подав апеляцію до Апеляційного суду Волинської області, в якій просить скасувати постанову суду.

Зокрема, посилаючись на безпідставне виключення з обвинувачення хабарника кваліфікуючої ознаки вимагання самого хабара та призначення надто м'якого покарання, що не відповідає тяжкості злочину засудженого.

Також він впевнений, що суд не врахував того, що чоловік вчинив тяжкий злочин з прямим умислом та корисливою метою та отриманий ним хабар є значного розміру.

Однак суд, заслухавши доводи прокурора, все-таки вирішив залишити апеляцію без задоволення, а вирок Рожищенського районного суду Волинської області залишити без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus