USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волинські активісти вже добу блокують пилораму з незаконним лісом

16 Січня 2016 12:50
Пилораму у селі Велика Осниця Маневицького району, на території якої зберігають незаконно зрубаний ліс, вже добу блокують активісти з організації «Безпека Волині».

Про це повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Як розповів представник цього об’єднання, 15 січня в обідню пору інженер з охорони лісу місцевого лісгоспу попросив їх виїхати у спільний рейд на охорону лісу.

Під час рейду на території пилорами, що на в’їзді у село виявили до 50 кубів нечіпованого лісу: дубові та соснові колоди. Власник пилорами документи на них лісникам відмовився показати. На це лісники відповіли: згідно чинних законів мусимо затримати ліс. Чоловік погодився.

Ситуація змінилася приблизно о 20:00, коли приїхав сільський голова. Він переконав власника пилорами не віддавати ліс. Лісникам довелося викликати поліцію. Тим часом лісники оцінили знахідку: на їхню думку, крадений ліс вартує до 100 тисяч гривень та з’ясували, що в цей ж день в Цуманському лісгоспі виявили ділянку з незаконною вирубкою лісу.

Поліція прибула ближче до півночі. Документів на незаконний ліс їм теж не показали. Тож правоохоронці відправилися в Маневичі, де відкрили кримінальне провадження та звернулися до суду, аби той дав дозвіл на конфіскацію краденої деревини. Оскільки поліція немає права без дозволу суду вивозити цей ліс з приватної території.

Станом на 12:00 16 січня активісти об’єднання «Безпека Волині» кажуть, що блокують пилорами поза межами приватної території, аби не допустити вивезення краденого лісу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Тарас Чурило Показати IP 16 Січня 2016 13:09
Це нічого не змінить, Україна потопає в корупції, і якщо це пилорама когось із владців, то хай вони там хоч місяць сидять, все залишиться так як і було
Українець! Показати IP 16 Січня 2016 17:43
Знаю Велику Осницю, там не одна така пилорама а три штуки. А лісу па.люки вирізали дуже багато, бо прикривалися місцевим керівництвом тобто лісниками. Консфіскація майна та в тюрму всіх хто в цьому приймав участь. Ще проблема там з рибою, є там гарна річка Кормін та лісові штучні озерця які виникли при проведенні меліорації. Так місцеві електровудками вибили всю рибу, а зараз бігають в магазин по хек або пеленгас.
село Показати IP 16 Січня 2016 23:56
А хто привіз із Цумані дуба? Цікаво.
село до село Показати IP 17 Січня 2016 10:09
Цуманська самовільна рубка придумана або спеціально зроблена для того, щоб були підстави зайти на приватну територію. Зрозуміло, що ніхто з Цумані дуба в Осницю не привозив так як і власник пилорами його не крав. Цей чоловік порядна і чесна людина. А Войцехівський і Ко. нехай розберуться зі своїми працівниками, нехай знайдуть пні які дійсно відповідатимуть колодам, оформлять самовільну рубку і встановлять осіб причетних до злочину.
Nsaa до село Показати IP 17 Січня 2016 15:28
А хто шукає? ???
Правдолюб до село Показати IP 23 Січня 2016 21:36
А фотка то ліпова! 15 січня на вулиці лежав вже сніг!
Рома до село Показати IP 17 Січня 2016 23:33
Яка н@х. Цумань тут все мєсниє лісничиїї фасуют з Осницького і Тельчівського лісництва фіг@рат караванами а за хуру сухостою три шкури здерти можуть так що десь там кінці і губляця. А месни голова Ковбасюк тут вже давно всю цю х.ню від ментів прикриває і сам фіг@рить кажуть десь хату строїть
Анонім до Рома Показати IP 15 Лютого 2016 16:41
Виживають люди як можуть, вам до того яке діло???? Якби в державі все було справедливо, то було б все по іншому! Яке ваше діло до чужого будівництва??? В своє подвір*я частіше заглядайте, а не по чужиш дивитеся. А голова тільки два місяці на посаді, а ви вже встигли об*ср*ти!
Анонім Показати IP 17 Січня 2016 11:52
З яких піо активісти почали "заміняти" владу. Де силові структури ? Якщо все це незаконно - де їх реагування? А так, це лише чергова піар-акція.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus