USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Радіації у воді біля Фукусіми - у 2000 більше на норму

1 Квітня 2011 09:50
Вміст радіоактивного йоду-131 в морській воді у АЕС «Фукусіма-1» помітно знизився, але все ще перевищує норму в 2 тисячі разів

«Норма перевищена в 2 тисячі 175 разів», - уточнили в національному Агентстві з атомної та промислової безпеки, - пише Фокус.

У четвер, 31 березня за даними відомства, цей показник перевищував встановлений місцевим законодавством межу в 4 тисячі 385 разів. Попередній вимір був зроблений у середу біля вхідних фільтрів атомної електростанції, за якою 11 березня обрушилися 14-метрові хвилі цунамі, передає ИТАР-ТАСС.

Агентство не може назвати причину небезпечної концентрації йоду-131, напіврозпад якого відбувається через вісім днів. Але експерти вважають, що це пов'язано з триваючою витоком радіоактивної води з реакторів.

У нижній частині турбінних залів і в дренажних відводах поруч з будівлями першого і другого енергоблоків відзначено значну кількість накопиченої води об'ємом до 15 тис. тонн.

Рівень радіації у воді у другому блоці, представляє найбільшу небезпеку, перевищує 1 тис. мілізіверт на годину. Це в чотири рази вище річної норми опромінення, встановленої для учасників аварійної операції на АЕС «Фукусіма-1». Високий рівень радіації поки не дозволяє продовжити активні роботи на станції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus