USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Селяни перекрили дорогу, що веде до ковельського ветсанзаводу

8 Квітня 2017 15:16
Перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик побував біля села Нові Кошари Ковельського району, де місцеві мешканці перекрили дорогу, що веде до тутешнього кар'єру. Саме тут обласні чиновники вирішили захоронити відходи скандального ковельського "Ветсанзаводу".

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Люди протестують проти того, аби цю гидоту хоронили тут. Вони впевнені, що ці відходи отруйні і шкідливі. Припускають, що саме тому й відповідне рішення обласна комісія під головуванням голови ОДА Володимира Гунчика приймала, не питаючи згоди громади. Люди налаштовані категорично: якщо до їхньої думки не дослухається, вони ладні перекривати не тільки дорогу, що веде до сільського кар'єру, а й міжнародну автомагістраль», - йдеться у дописі Пирожика.

З його слів, керівництво Люблинецької ОТГ, на чиїх землях хочуть захоронити відходи з "Ветсанзаводу", - на стороні людей. І голова Люблинецької ОТГ Наталка Сіховська, і тутешній депутат обласної ради Юрій Поліщук, підтримують селян.

«Вони вимагають відкритого обговорення цієї проблеми з громадою. Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук запевняє, що до понеділка відходи сюди не везтимуть, проте громаду це не влаштовує. Знімати пікет люди не збираються. Вони впевнені, що цим відходам - тут не місце», - пише Пирожик.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Нещодавно стало відомо зі слів народного депутата від Волині Ігоря Гузя, що ветсанзавод мають закрити.

Через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель і опинився на межі екологічного лиха. Наразі проти керівника порушили кримінальне провадження.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Павлович Показати IP 9 Квітня 2017 01:15
Поряд з цим невідведеним під скотомогильник місцем знаходиться заповідник з унікальним джерелом на всю Україну, по схилу грунтові води швидко перенесуть ту гидоту до заповідника і по річці піде до Турії, можновладці запроектували нове екологічне лихо для селян та ковельчан. Громадськість стійко триматиме опір вражаючому, знахабнілому безглуздю можновладців.
Мені Показати IP 2 Травня 2017 19:50
Важко зрозуміти, хто і чому руйнує екологічне середовище Волині і Галичини? Невже ту поселились вороги населення які збираються приготовити терен під поселення своїх земляків, на затруєній землі? Дивне то диво, дивне і тим, що чиновники настількі безглузді, що неспроможні приглянутись діям того народу який протягом ХХ століття двічі програв війну і всеж таки стоїть на найвищому рівні цивілізацийного розвитку. А наші воріженьки, без війни знищують все, що їм під руки попаде: поля, ліси, озера, ріки і дороги та й історичні споруди-заради чого? Просніться Волиняни і почніть вчитись від тих хто прогресує... Час прогнати помилково обраних, хто руйнує середовище і майбутнє українських дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus