USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Штормовій вітер зруйнував будинки у місті на Волині. ФОТО

31 Березня 2015 14:29
Сотнями тисяч гривень обраховують збитки від штормового вітру, що пронісся над містом Володимиром-Волинським учора,30 березня, близько 20 години 30 хвилин. На щастя, постраждало не усе місто. Лихо зачепило вулиці Княгині Ольги та Гоголя найбільше. Про це повідомляє «БУГ».

Постраждали підприємства ПП “КОРД” та Дочірнє підприємство державної акціонерної компанії “Хліб України” Володимир-Волинський комбінат хлібопродуктів. Наразі на місці події працюють підрозділи МНС, представники влади міста та ремонтні бригади.

Як розповів директор Володимир-Волинського КХП Володимир Тишкун, учора, близько 20.30 йому подзвонив черговий і повідомив, що страшний вітер руйнує дахи, зносить шифер із складських приміщень на території підприємства. Порив штормового вітру тривав лише 15-20 хвилин, однак за цей час встиг завдати значної шкоди. На обох підприємствах без шиферу на дахах лишилися складські приміщення, де зберігається значний запас зерна.

Так, директор приватного підприємства “КОРД” Станіслав Дзивичкевич, каже, що на даний момент нарахували близько 350 листів зірваного покрівельного матеріалу, чимало вибитих шибок, поруйнованих дерев’яних конструкцій. “Зараз листок шиферу від 150 гривень вартує. А цвяхи, а скло, а ціна роботи. Та це сотні тисяч гривень за двадцять хвилин в прірву пішли!”, – в розпачі розповідає Станіслав Йосипович. На даний момент під відкритим небом залишилася значна кількість елітної гречки, яку терміново необхідно убезпечити від потрапляння на неї опадів.

Директор Комбінату хлібопродуктів Володимир Тишкун також готує звіт на Київ із підрахунками збитків по його підприємству. Зокрема, сума пошкодженого майна – 45 580 грн. Це 250 листів шифкру, 468 метрів квадратних руберойду, цвяхів шиферних 30 кілограмів. “До 13.00 31 березня плануємо покриття дахів відновити, адже у складах зберігається тисячі тон зерна. Ми не можемо допустити збитків ще у цих моментах. Наразі займаємося перевезенням сировини на вцілілі склади”, – розповів Володимир Іванович.

Працівник КХП у розмові із журналістами, розповів, що вчорашній вітер зламав дерев’яний тримач прапора, від нього на прохідній та в офісних приміщення потріскали шибки та усе це порозкидало по усій вулиці.

На вулиці Гоголя постраждали і дахи приватних будинків, а шифер із ПП “КОРД” можна побачити і біля сусідньої дев’ятиповерхівки.

Як повідомили у Володимир-Волинському відділі МНС України у Волинські області, вчора прийшло попередження про можливий штормовий вітер, силою всього 15-20 м/с. Про сильні шторми у повідомленні не вказувалося. Орієнтування по можливості виникнення стихійних лих стосувалося Львівської, Івано-Франківської областей та Сходу України.

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк дав розпорядження відповідним службам проаналізувати суми збитків та посильно допомогти у відновленні дахів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 31 Березня 2015 15:12
Що ж то з погодою робиться? Га? Хто знає?
Ірина до Анатоль_ Показати IP 31 Березня 2015 15:22
Те й що з людьми...скаженіє, озлоблюється, дуріє...
777 Показати IP 31 Березня 2015 21:36
))))) вони вже від старості ламаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus