USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Слідство: Григоренка впіймали на корупції, що пов’язана з реабілітацією АТОвців

5 Липня 2017 20:48
Екс-заступник міського голови Луцька Сергій Григоренко, будучи посадовою особою, завдяки впливу на голову тендерного комітету, добився перемоги санаторію, який очолює його колишня колега по партії – депутат облради Валентина Касарда.

Про це йдеться в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів Луцького міськрайонного суду Волинської області від 12 червня 2017 року.

Відповідно до тексту ухвали, стало відомо, що заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, зловживаючи своїм службовим становищем, вплинув на голову тендерного комітету Романову (Баран) Інну Леонідівну, що призвело до перемоги на відкритих торгах по наданні послуг санаторіїв та інших оздоровчих закладів з психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей санаторію матері і дитини «Пролісок».

В результаті цього «ним набута матеріальна вигода, а в подальшому спричинені тяжкі наслідки охоронювані законом іншій юридичній особі».

Відтак, суд вирішив надати тимчасовий доступ до речей і документів Департаменту соціальної політики Луцької міської ради щодо тендерних торгів на надання послуг з оздоровленням для учасників АТО та членів їх сімей, які відбувались в лютому-березні 2017 року.
Текст ухвали
Текст ухвали


Зазначимо, що в минулому очільниця санаторію, депутат Волинської облради Валентина Касарда та Сергій Григоренко – однопартійці. Щоправда, в лютому 2016 року Григоренка що Юлія Тимошенко виключила з лав ВО «Батьківщина» за його висловлювання щодо появи у Луцьку «новітніх жидів».

А Валентина Касарда стала героїнею гучного скандалу: восени 2016 року члени Спілки воїнів АТО Волині звернулися до керівників області з тим, щоби терміново вжити заходів для запобігання продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території санаторіїв, профілактичних закладів Волині, і в односторонньому порядку розірвати договір з директором санаторію матері та дитини «Пролісок» Валентиною Касардою.

Аналогічне звернення підготували й від імені обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану й скерували його голові обласної ради Ігорю Палиці та голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику. Причиною цьому стало те, що настоянку на спиртовій основі, міцністю не менше 40%, яка не має акцизної марки, як виявилось, можна придбати у фіто-барі санаторію «Пролісок». 200 грамів такого задоволення в оздоровчому закладі коштувало 77 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Антимос Показати IP 5 Липня 2017 20:55
Буде тепер браткам на зоні топлес піцу випікати, а вони за це будуть його жарити.
? Показати IP 5 Липня 2017 21:09
...В Дитячому санаторії-Матері та дитини- ЗДОРОВЕННІ мужики на шашликах реабілітуються? То хто придумав?
876756 Показати IP 5 Липня 2017 21:15
З 2005 треба починати - там багато цікавого буде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus