USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Слідство безпідставно «шило» парубкам оргзлочинність, - суд

25 Червня 2013 17:21
Трьом мешканцям Ковеля, яких звинувачували у цілій низці злочинів, дещо пом’якшили вирок.

Так 25 червня ухвалив Апеляційний суд Волині.

Власне, трьох молодиків звинувачували у скоєнні цілої низки злочинів у складі організованої злочинної групи. Серед них – і крадіжки, і проникнення в житло, і зберігання зброї. Додавало пікантності справі і чимале кримінальне минуле за плечима у кожного з них.

Згідно з вироком Ковельського міськрайонного суду, чоловікам дали реальні терміни – від семи до дванадцяти років. Одначе таке покарання значної мірою ґрунтувалося на тому, що злочини були скоєні нібито у складі організованої злочинної групи.

Справу неодноразово переглядали у судах трьох інстанцій. За цей час фігуранти провели у в’язниці по 4-6 років. Парубки стверджували: злочини справді скоїли за попередньою змовою, але аж ніяк не в складі організованої злочинної групи. А зізнання, мовляв, із них вибивали силою.

Зрештою, колегія суддів судової палати із розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волині дещо пом’якшила вердикти щодо молодиків. Суд ухвалив, що органи досудового слідства не змогли обґрунтувати, як це передбачено законом, що справді діяла організована злочинна група. Тож суд перекваліфікував низку статтей обвинувачення.

Таким чином, молодикам тепер доведеться провести за ґратами значно менший термін. Один із них вийде на свободу вже через чотири місяці, інші двоє – приблизно через рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus