USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд визнав міліціонера хабарником і залишив його на волі

15 Червня 2013 14:30
Колишнього слідчого СВ Волинського ЛВ УМВС України на Львівській залізниці суд визнав винним у хабарництві, однак залишив чоловіка на свободі.

Такий вирок виніс Ковельський міськрайонний суд.

Нагадаємо, в березні 2011 року працівники СБУ в Ковелі під час одержання хабара затримали слідчого міліції.

Операцію вони провели поблизу торговельного центру на Привокзальній площі. На капоті машини на очах у здивованих перехожих правоохоронці перерахували вилучені гроші – кілька тисяч гривень.

Згодом справу передали до суду. Зі слів постраждалого, слідчий СВ Волинського ЛВ УМВС України на Львівській залізниці вимагав у нього тисячу доларів за збирання та документування матеріалів. Завдяки цьому постраждалий буцімто мав уникнути тюремного терміну у справі по перевезенню наркотиків.

Хабар мав передаватися порціями: одна, чотири і три тисячі гривень. Під час одержання другої частини хабара горе-міліціонера і пов’язали.

У суді колишній правоохоронець свою вину заперечив повністю. З його слів, постраждалий постійно пропонував гроші за позитивне вирішення своєї справ, але він його, мовляв, всерйоз не сприймав. Під час затримання-огляду у нього з кишень дістали гроші, але яким чином вони там опинилися, міліціонер не знав.

Підсудний заявив, що коли його доправили до СБУ, у нього стався нервовий зрив. Тож не усвідомлював, що робить, а просто ставив свої автографи та писав усе так, як казали працівники спецслужби. Водночас, коли справу скерували до суду, йому раптово покращало.

Каже, став адекватно сприймати ситуацію, тож жахнувся матеріалам справи.

Але чомусь із заявами про тиск із боку працівників СБУ він не звертався.

Суд таки визнав горе-міліціонера винним у хабарництві та визначив міру покарання – п’ять років позбавлення волі із забороною впродовж трьох років обіймати посади в правоохоронних органах. Але при цьому колишнього слідчого звільнили від відбування основного покарання, якщо він протягом трьох років не скоїть нового злочину.

Вирок Ковельського міськрайонного суду може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
666 Показати IP 15 Червня 2013 15:18
Ворон ворону глаз не выклюнет.............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus