USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суддям не потрібна третя сторона у справі Завокзального ринку?

8 Жовтня 2013 16:45
Запекла боротьба за власність над Завокзальним ринком продовжується. Луцька міська рада оскаржила ухвалу Волинського господарського суду, який залишив комунальний ринок у власності облспоживспілки, - повідомляє Аверс.

Нагадаємо, мерія вирішила розірвати зі спілкою довгостроковий договір оренди, так як остання, мовляв, неналежно виконувала його умови. Не на жарт обурені і бізнесмени, які десятками років працюють на ринку - з ними облспоживспілка відмовляється укладати договори суборенди. Як і підприємці, так і представники муніципалітету свою правоту взялись доводити у Рівненському апеляційному господарському суді.

На розгляді гучної справи побували і журналісти. До Рівненського апеляційного господарського суду просто так не потрапити. Спершу документи перевіряють охоронці, далі їх досліджує розпорядник Феміди, також вони обов’язково потрапляють до рук секретаря судді, який розглядає справу. Аби не спізнитися на слухання, до суду потрібно приходити заздалегідь, така процедура відбувається і з клопотанням, його, як стверджують місцеві слуги Феміди, потрібно готувати за кілька днів до слухання, в іншому ж випадку документ просто можуть не взяти до уваги.

Проте ані представників Луцької міськради, ані підприємців це не зупинило, вони приїхали до Рівного, аби нарешті встановити справедливість та повернути Завокзальний ринок у власність міста та громади. Однак, вочевидь рівненські судді не були готові до такої кількості людей. Коли головуючій у справі Вікторії Коломис донесли, що у коридорі зібралось близько 20-ти чоловік і до того ж телебачення, вона наказала до судової зали запросити лише обраних. Решті - зась.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКА МЕРІЯ ПРОДОВЖКЄ БОРОТЬБУ ЗА ВАРШАВСЬКИЙ РИНОК

Підприємець Алла Сівак зауважила: «Це порушуються наші права. І чому в нас запитують якісь там документи, що підтверджують те, що ми підприємці? У нас є паспорт, який посвідчує особу для суду, по-моєму, цього достатньо».

Аби потрапити на розгляд відкритої справи не допомогло і депутатське посвідчення. Обранець громади Богдан Шиба з приводу цього сказав: «Суддя сам заперечити не може, бо він порушить Конституцію і, як завжди в нашій демократичній країні, шукають крайнього і, дякувати Богу, що не прислали бабцю-прибиральницю, яка би стала в дверях зі шваброю і сказала: не пущу, бо я тільки начисто помила!».

До зали засідань підприємці так і не потрапили. Намагалися не пустити і кореспондента. Бізнесмени впевненні, що саме телебачення і стало каменем спотикання, в результаті чого слухання і перенесли.

Підприємець Алла Сівак переконана: «Приїзд саме кореспондентів відіграв свою роль в тому, що перенесли на 14 жовтня суд. І ми думаємо, що рішення було уже завчасно заготовлене, просто не наважилися його озвучити, от і все».

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІДПРИЄМЦІ ЛУЦЬКА НЕ ЗМОГЛИ ПОТРАПИТИ НА СВОЇ РОБОЧІ МІСЦЯ

Та на цьому все не закінчилося. Слухання слуги Феміди перенесли на 14-те жовтня, однак обговорення подальшої долі ринку не припинили. За зачиненими дверима колегія суддів продовжила розмову.

Журналістам до рук потрапив цікавий аудіозапис. На ньому, нібито, зафіксована розмова колегії суддів Рівененського апеляційного господарського суду на чолі з головуючою у справі Вікторією Коломис. У діалозі, який відбувався поза судовим засіданням, йдеться про те, як позбутися третьої сторони у справі між Луцькою міською радою та облспоживспілкою. Тобто, слуги Феміди вирішували, як краще відшити підприємців. Мовляв, так буде легше залишити рішення суду першої інстанції.

З аудіозапису стає зрозуміло, що головуюча у справі Вікторія Коломис прагне не допустити так звану «третю сторону», а саме підприємців, які приїхали до Рівного, на судове засідання.

Волинські Новини більше місяця тому подали інформаційний запит до керівництва Волинської облспоживспілки, аби воно оприлюднило дані щодо кількості отриманих від луцьких підприємців коштів і скільки з них було скеровано до бюджету міста. Ми також поцікавилися щодо заробітних плат працівників облспоживспілки. Проте досі відповіді не отримали. Тож, схоже, і нам доведеться добиватися правди від засекреченої організації лише судовим шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олена Вікторівна Показати IP 8 Жовтня 2013 17:23
горгут - безпринципна нагла істота, яка ні перед чим не зупиниться. Продажні судді у цьому допомагають.
Повний пайщик Показати IP 8 Жовтня 2013 18:29
Кандиба з Горгутом продадуть Всю кооперативну власність,яка колись була власністю пайовиків,і куплять всі суди аби не віддати ринки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus