USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Судять ветеринара, який видавав «липові» довідки

18 Квітня 2011 10:29
Справа ветеринара Миколи Р. із села Старі Кошари Ковельського району, який видавав «липові» довідки, поневіряється у судах не один рік: на часі – розгляд її в апеляційному суді Волинської області.
Знаючи ледь не напам’ять паспортні дані людей – на посаді він працює більше 30 років, – які тримають чи тримали колись солідне домашнє господарство, цим користувався, – пише Вісник+К.
У ветеринарних довідках, за якими до нього нібито приходили підприємці, він «приписував» тварин домашнім господарствам за «довільним» принципом.
Як показала перевірка документів сільрад, нерідко у людей навіть не було таких тварин, які вони нібито «здавали» заготівельникам. Підтвердили це й самі селяни.
Крім того, не завжди підприємці та заготівельники знали, що «брали» на забій тварин, які значилися у довідках, виданих ветеринаром із Старих Кошар.
«Я з ним особисто декілька разів спілкувався. Видно, у цієї людини немає іншого виду заробітку, як продавати липові довідки, не думаючи про те, які можуть бути наслідки, – розповів Ковельський міжрайонний прокурор Сергій Масалов. – М’ясо невідомого походження може потрапляти й у шкільні їдальні, у дитсадки. І не обов’язково, вам про це скаже будь-який лікар, що хвороба від вживання неякісної їжі проявиться одразу. Вона може нагадати про себе набагато пізніше, і ми часто лікуємось, самі не знаючи від чого».
Вперше Миколу Р. притягнули до відповідальності ще у 2006 році. Проте Ковельський міжрайонний суд закрив справу у зв’язку з «дієвим каяттям підсудного».
Тобто чоловік щиросердно визнав свою вину і заприсягся, що більше такого не повториться.
Проте менш ніж через півтора року Микола Р. знову опинився у суді з тією ж проблемою. Цього разу Феміда виявилася суворішою і призначила чоловікові покарання у вигляді двох років позбавлення волі, але умовно.
І цього разу Микола Р. щиросердно покаявся й визнав свою вину.
Іспитовий термін так і не минув, а Ковельська міжрайонна прокуратура у 2008 році знову порушила кримінальну справу відносно старокошарівського ветеринара.
Місцевий суд чомусь забув про іспитовий термін і покарав Миколу Р. штрафом у 850 гривень.
З таким вироком прокуратура погодитись не могла й звернулася до Апеляційного суду Волинської області. Тяганина триває й досі.
На початку 2011 року Ковельський міськрайонний суд виправдав Миколу Р., не побачивши у його діях злого умислу.
Змінив свої свідчення і старокошарівський ветеринар, який на початкових стадіях слідства завжди визнавав свою провину і щиро каявся.
Нині він просто посилається на те, що наплутав з документами через великий обсяг роботи. Незабаром відбудеться черговий раунд судових баталій.
«Коли Миколу Р. судили за перші злочини, то відповідальність була скромна, і він з цим мирився. А коли після чергового суду зрозумів, що отримає покарання у вигляді реального позбавлення волі, задіяв усі можливі важелі впливу, домігся скасування стосовно себе обвинувального вироку, – коментує Масалов. – Коли двічі суд засуджує одну й ту ж людину і визнає її винною в скоєнні злочину, коли все всім у справі відомо, а інший суддя виправдовує цю людину, посилаючись на ті самі обставини, докази, свідчення, то щось не так у суді. Але я знаю, що в апеляційному суді Волинської області є висококваліфіковані фахівці і вони в змозі поставити крапку в цій історії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus