USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Судили чоловіка, який кинув гранату біля ТЦ «Гранд Волинь»

22 Березня 2017 16:27
Суд визнав винним чоловіка, через дії якого вибухнула граната поблизу ТЦ «Гранд Волинь» у Луцьку. Йому призначили покарання у вигляді 10200 гривень штрафу та п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки - враховуючи, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненні злочину, активно спряв у його розкритті, має на утриманні малолітню дитину. Окрім цього, він муситиме сплатити в дохід держави судові витрати у сумі 330 гривень 15 копійок.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з повідомленням, Луцький міськрайонний суд Волинської області під головуванням судді Квятковського М.С., за участю секретаря Шиманської Т.О., прокурора Наумука О.М., самого обвинуваченого та його захисників – адвокатів Барчука С.В., Тиможинського С.А. 15 березня 2017 року визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України.

Ідеться про інцидент, що стався в ніч на 19 вересня 2016 року - поблизу ТЦ «Гранд Волинь» пролунав вибух. Під автомобілем «Лексус» вибухнула граната. Отримали механічні пошкодження ще чотири автомобілі.



За цим фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна). Натомість, згідно з інформацією низки ЗМІ, вибух став результатом необережного поводження зі зброєю.

Як ідеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, 18 вересня 2016 року близько 23 год. 20 хв., обвинувачений, «сидячи на передньому пасажирському сидінні автомобіля, марки «Lexus LX 570», що знаходився на парковці ТЦ «Гранд Волинь», що на проспекті Волі, 42, у м. Луцьку, Волинської області, утримуючи в руці приведену в дію, шляхом витягування запобіжної чеки, бойову ручну гранату, типу «РГД», не бажаючи та не маючи на меті заподіяти майнової шкоди, проте усвідомлюючи суспільну небезпечність свого діяння, передбачаючи можливість настання суспільно небезпечних наслідків, кинув вказану гранату через передні водійські дверцята на вулицю, внаслідок чого стався вибух».

Окрім цього, у повідомленні йдеться, що гранату обвинувачений знайшов уночі 18 вересня 2016 року, рухаючись вулицею Прогресу в Луцьку, буд. №6, та незаконно привласнив.

Як ішлося у сюжеті передачі «Гроші» на каналі 1+1, «Лексус» належить бізнесмену та кримінальному авторитету – Олегу Кравчуку на прізвисько Алєня. Цей чоловік був кілька разів судимий та відбував покарання за гратами.

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Волинської області, шляхом її подачі через Луцький міськрайонний суд Волинської області, протягом 30 (тридцять) днів з дня його проголошення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аслан лось Показати IP 22 Березня 2017 19:30
Квятковський з дуба впав? Це стаття тероризм - мінімум 10 років!!!
Вінтік Показати IP 7 Квітня 2018 21:24
Доберусь до всех

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus