USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Теракт у Пакистані: 5 жертв з України

23 Червня 2013 13:52
У результаті терористичного акту в Пакистані загинули 5 українців.

Про це пише Інтерфакс.

У Пакистані стався терористичний акт, в результаті якого, за попередньою інформацією, загинули 10 людей, серед яких – 5 українців.

«Наразі Українське посольство спільно з місцевою поліцією встановлюють особи туристів з України», - зазначив виконувач обов’язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебійніс.

Своєю чергою, посол Ісламської Республіки Пакистан Володимир Лакомов повідомив, що напад стався близько першої години ночі в готелі поблизу базового табору біля підніжжя гори Нанга-Парбат у районі Діамар в Гілгіт-Балтистані.

«В результаті атаки на туристичну експедицію, яка планувала сходження на цю гору, загинуло 11 туристів, серед них - 5 громадян України», - зазначив Лакомов.

Посольство створило оперативний штаб для допомоги та з`ясування деталей трагедії.

ЗМІ повідомляють також, що серед убитих троє китайців, росіянин та місцева жінка. Поліція заявила, що вбито 10 іноземних туристів. Мотиви злочину невідомі. Відповідальність за напади поки що не взяло жодне угруповання.

«Невідомі люди проникли в готель, де минулого вечора зупинилися іноземні туристи, і відкрили вогонь», - розповів старший офіцер поліції Алі Шер.

За словами чиновника, територію оточили і правоохоронці шукають нападників.

«Оскільки це віддалена територія без доріг і транспорту, їхні тіла треба буде доставляти вертольотом», - додав він.

Президент Асіф Алі Зардарі та прем'єр-міністр Наваз Шариф засудили напад.

За словами Шарифа, якого цього місяця переобрали на посаду, такі акти насильства і негуманності не залишаться без відповіді.

Популярна серед туристів гімалайська вершина Нанга-Парбат – одна з найвищих у світі. Також відомо, що Гілгіт-Балтистан, який межує з Китаєм, вважався однією з найбезпечніших територій під пакистанським контролем.

Діюче в Пакистані ісламістське терористичне угрупування «Джундуллах» узяло на себе відповідальність за напад на іноземних туристів.

За словами представника угрупування Ахмеда Марвата, «ці іноземці - наші вороги, й ми з гордістю беремо на себе відповідальність за їхнє вбивство, ми продовжимо такі атаки й в майбутньому».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus