USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У чоловіка, який нападає на дівчат у Нововолинську, - психічні розлади

16 Грудня 2017 19:52
Чоловік, який неодноразово нападав на дівчат у Нововолинську, має психічне захворювання. Працівники поліції провели профілактичну бесіду з чоловіком та його батьками з приводу надання йому медичної допомоги, інформує БУГ.

Як повідомлялося, у центрі Нововолинську чоловік декілька разів нападав на жінок. 39-річний волинянин проживає у будинку неподалік разом з батьками.

У четвер, 14-го грудня поліція отримала заяву від потерпілої на даного чоловіка. Він перебуває на обліку в психіатра, його має обстежити лікар та вирішити питання щодо надання медичної допомоги.

Заступник начальника Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук розповів, що знають про ситуацію, яка склалася в місті.

Зі слів поліцейського, відповідно до чинного законодавства щодо таких осіб вони можуть подавати клопотання для примусового направлення на госпіталізцію в психоневрологічне відділення нововолинської лікарні. Затримати чоловіка не мають права, так як і не має достатніх підстав. Є лише одна заява, а інші потерпілі не звертаються в поліцію.

Для довіки:

В Україні діє закон «Про психіатричну допомогу», який визначає правові та організаційні засади забезпечення громадян психіатричною допомогою. У 2016-му році рішенням Конституційного суду України до закону були внесені зміни, який посилив захист прав та свобод осіб із психічними захворюваннями.

Тому і поліція і навіть медики не можуть примусово госпіталізувати особу до лікарні, а тим більше затримати. Для надання медичної допомоги потрібна згода не лише батьків, але і самого чоловіка або наявність достатніх підстав для лікування в стаціонарі, якщо він заперечує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петрик Показати IP 16 Грудня 2017 20:15
А "наявність достатніх підстав" - це що мається на увазі? Дочекатись непоправного, щоб вже напевне? Я розумію, що має бути захист прав людей з розладами, але ж не ціною здоров'я чи комфорту інших. Як у випадку з чоловіком, що згорів у Луцьку - людина звичайно має право розпоряджатись своєю квартирою і зберігати там все, що не заборонено (і скільки хоче). Але якщо з усього цього "добра" починають лізти таракани-щурі, не кажучи про сморід - то мабуть і про інших людей подумати варто. Ви може здивуєтесь, але в них так само права є. Дивна в нас держава, і принципи в основу законів закладені теж... дивні.
Неопсихiатр Показати IP 16 Грудня 2017 23:23
А дiйсно! Що ви таке пишете? Вiн же ж НАПАДАЕ! I е про це заява! Значить, вiн становить загрозу для оточуючих. Згiдно закону про псих. допомогу його затримуе полiцiя i термiново органiзовуе йому консультацiю психiатра. Якщо той виявить психiчний розлад - в примусовому порядку госпiталiзовуеться в психлiкарню i лiкуеться. Якщо нi - несе кримiнальну вiдповiдальнicть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus